AKP-MHP açık ara öndeyse bu paket niye?

24 Haziran seçimleri için “seçim takvimi” başladı. Cumhurbaşkanı adayları netleşiyor. AKP, Vatan Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partsi’nin adayları belli. İlk müracatı Doğu Perinçek...

24 Haziran seçimleri için “seçim takvimi” başladı. Cumhurbaşkanı adayları netleşiyor. AKP, Vatan Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partsi’nin adayları belli. İlk müracatı Doğu Perinçek yaptı. Dün YSK’ya resmen başvurdu.

CHP ise adayını cuma günü açıklayacak.

Seçim hazırlığı konusunda AKP açık ara önde. Erken seçim bağıra bağıra gelirken muhalefet uyudu. Hazırlıksız yakalandı. AKP-MHP ittifakı tamam. Ama muhalefetin ittifak görüşmeleri hala sürüyor.

CUMHUR İTTİFAKI’ RAHAT MI?

AKP ve MHP yöneticileri sık sık “Cumhur İttifakı açık ara önde” açıklaması yapıyor. Ama durum pek öyle gözükmüyor. MHP’de keyifler yerinde olsa da Beştepe ve AKP genel merkezinde gerilim yüksek. Diken üstünde oturuyorlar.

Daha önce AKP’ye oy veren “şehirli seçmen”de sıkıntı yaşanıyor. Şehirli seçmenin Atatürk, Cumhuriyet ve laiklik karşıtı gelişmelerden rahatsızlığı hissediliyor. Yaşam tarzına yönelik müdahalelerden endişeleri var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin ikiyüzlülüğü 26 Nisan 2024 | 252 Okunma ABD tehlikeli bir kumar oynuyor… 25 Nisan 2024 | 1.174 Okunma ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 352 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 533 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.383 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar