AKP farkında mı? Ekonominin şakası yok!

Sürekli uyardık. Ama dinleyen olmadı. Kürsülerde “işler iyi” denince ekonomi düzelmiyor. Her şey ortada. İşler iyi gitmiyor. Kredi faizleri yükseliyor. Dolar 4 liranın, Avro 5 liranın üzerinde... Artık buralara...

Sürekli uyardık. Ama dinleyen olmadı. Kürsülerde “işler iyi” denince ekonomi düzelmiyor. Her şey ortada. İşler iyi gitmiyor. Kredi faizleri yükseliyor. Dolar 4 liranın, Avro 5 liranın üzerinde... Artık buralara iyice yerleştiği anlaşılıyor.
Ne kadar yukarı gider kimse kestiremiyor.
Son yıllarda döviz kredisiyle yatırım yapan tüm şirketler sıkıntıda. Hele TL ile kazanıp döviz borcu ödeyenler ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Bırakalım küçük ve orta boy işletmeleri. Dev holdingler bile borçlarını yeniden yapılandırmak için bankalarda kuyrukta.

SEÇİM EKONOMİSİ

Hükümet peş peşe paketler açıklıyor. Uygulanan seçim ekonomisi AKP içinde bile sıkıntı yaratmış görünüyor. Yeterli kaynak olmadan açıklanan paketler ilk başta sevindirse de sonra tepkiye dönüşüyor.
Kredi veren kamu kuruluşlarının yöneticileri siyasi baskılardan şikayetçi. Talepleri karşılamanın olanaksız olduğunu vurguluyorlar. “Var da vermedik mi?” diye espri yapmaya bile başladılar.

NEFES KREDİSİ

En son açıklanan destek “nefes kredisi”. Antalyalı esnaf yaşadıklarını şöyle özetledi:
“Önce 200 bin liradan söz edilmişti. Sonra yüze indirildi. Gerekli evraklarımızı toplayıp bankaya verdim. Pazartesi günü banka müdürü aradı. Talebimi 50 bine düşürmemi istedi. Sadece bana mı böyle diye arkadaşlara sordum. Hepsine aynı şey söylenmiş.”
Anlayacağınız “nefes kredisi”nde “nefes darlığı” var.

İSRAF

Açıklanan paketler gerçekçi değil. “Seçimi kazanalım da sonra ne olursa olsun” havasında. İzlenen se&c...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD tehlikeli bir kumar oynuyor… 25 Nisan 2024 | 216 Okunma ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 338 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 531 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.379 Okunma Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar