AKP, ABD ve Rusya’yı aynı anda idare edebilir mi?

Son günlerde AKP içinde hareketlenme var. Bazı AKP’lilerin anlatımıyla, “olumsuzluklar ve tehlikeler” öne çıkarılarak, Erdoğan ABD ile anlaşmaya zorlanıyor. New York Eyalet Bölge Mahkemesinde...

Son günlerde AKP içinde hareketlenme var. Bazı AKP’lilerin anlatımıyla, “olumsuzluklar ve tehlikeler” öne çıkarılarak, Erdoğan ABD ile anlaşmaya zorlanıyor.
New York Eyalet Bölge Mahkemesinde hazırlıkları yapılan davalar, borç bulmada yaşanabilecek sıkıntı, seçim kararı alınması ile birlikte ABD’den gelecek hamleler, ... sıralanıyor. Erdoğan’a “teslim olmaktan başka çare yok” mesajı veriliyor.

FETÖ TAKTİĞİ

Erdoğan’ı ikna etmeye çalışanlar arasında “seçilmişlerin” de “atanmışların” da olduğu söyleniyor. Yıllardır Erdoğan’ın yakın çevresinde yer alan, ancak son dönemlerde biraz uzak duran bir AKP’li, Erdoğan’a tuzak kurulmaya çalışıldığı görüşünde.
“FETÖ de aynı yöntemi kullanırdı. Birlikte olunan dönemde Reis’i kontrol altına almak için sürekli suikast senaryoları yazdılar. Kendileri yazıp kendileri oynardı. Reis gerçeği göremeyince büyük hatalar yaptı. Sonrası malum. Şimdi de benzer taktik içinde olanlar var. Reis aslında yalnız. Yalnız olunca da hata yapma ihtimali yüksek” dedi.

ABD’NİN HAMLELERİ

Bunları niye yazdım?
ABD, Irak’ta ve Suriye’de zora girince taktik değiştirmeye başladı. Türkiye’yi yönetenlerin zaafiyetlerini kullanarak işleri yeniden rayına oturtma çabası içinde. “Havuç sopa politikası” yürürlükte.
ABD Senatosundaki gizli oturumda Türkiye’ye yönelik “sopa” öne çıkarken, bazı yöneticiler de havuç uzatıyor.
Bu aralar temaslar hızlandı. Aradaki kişi Türk olsa da ABD adına hareket ediyor. Onların istek ve görüş...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 409 Okunma Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 2.621 Okunma Savaş yayılır mı? 17 Nisan 2024 | 563 Okunma İran’ın başarısı Türkiye’yi rahatlatır 15 Nisan 2024 | 1.162 Okunma Milyarlarca dolarlık tarikatlar! 14 Nisan 2024 | 2.554 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar