ABD'ye sıcak para dilekçesi mi?

Ekonomik kriz iyice kendini gösterirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilginç çıkışlar geldi. Suriye ve Rusya'nın İdlib operasyonu bahanesiyle ABD'nin hoşuna giden açıklamalar yapmaya başladı. Sadece Erdoğan...

Ekonomik kriz iyice kendini gösterirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilginç çıkışlar geldi. Suriye ve Rusya'nın İdlib operasyonu bahanesiyle ABD'nin hoşuna giden açıklamalar yapmaya başladı.
Sadece Erdoğan değil, Hükümet üyeleri, AKP yöneticileri, AKP sözcüsü gibi hareket eden gazeteciler de aynı yola girdi.
ESAD DÜŞMANLIĞI
Bir süredir unutulan "Esad düşmanlığı" yeniden hortladı. Erdoğan'ın çıkışları yandaşlara işaret fişeği gibi oldu. Gazetelerde, televizyonlarda saçma sapan, gerçekle hiçbir ilişkisi olmayan görüşler ortaya atılıyor.
15 Temmuz ABD/FETÖ darbe girişimi sonrası ortalıktan kaybolanlara cesaret geldi. Esad düşmanlığı ile yeniden devreye girmeye çalışıyorlar.
ERDOĞAN'IN MAKALESİ
Erdoğan'ın Tahran Zirvesi sonrası verdiği mesajlar kafa karıştırdı. Özellikle ABD'ye "Seyretme, müdahale et" mesajı dikkat çekti.
Erdoğan'ın bu tutumuna devam edeceği görülüyor. Nitekim dün de Wall Street Journal'e Suriye krizi ve İdlib konusunda bir makale yazdı. Makale'de dikkat çeken bazı bölümler şunlar:
DEAŞ'IN ORTAYA ÇIKIŞI
"Esad rejimi, yaklaşan saldırısını terörle mücadele zemininde meşrulaştırmaya gayret etmektedir... Beşar Esad'in çözümü sahte bir çözümdür."
"DEAŞ'ın ortaya çıkışı, Suriye'de yaşananların sebebi değil, sonucu niteliğindedir." 
"Teröristleri ve aşırı unsurları etkisiz hâle getirmek ve yabancı savaşçıları adalete teslim etmek için gereken, kapsamlı bir uluslararası terörle mücadele operasyonudur." 
SURİYE ESAD'A BIRAK...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 78 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 526 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.374 Okunma Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 423 Okunma Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 2.636 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar