ABD’den savaş ilanı!

Tek kutuplu dünya bitti. Dünya artık çok kutuplu. ABD, Ortadoğu’da, Avrupa’da, Latin Amerika’da, Asya’da, Afrika’da kaybediyor. En yakın müttefikleri ile bile arası açık. Üstelik işler daha da...

Tek kutuplu dünya bitti. Dünya artık çok kutuplu. ABD, Ortadoğu’da, Avrupa’da, Latin Amerika’da, Asya’da, Afrika’da kaybediyor.
En yakın müttefikleri ile bile arası açık. Üstelik işler daha da kötüye gidiyor.
Dünyada hakimiyetini kaybettikçe de çılgınlaşıyor. Son dönemde yaşananların özeti de bu.
ÜÇ KONU
Şu anda ABD’nin gündeminde üç konu öne çıkmış durumda. Bütün hesaplar buna göre yapılıyor.
- Çin’in durdurulması
- İran’ın çökertilmesi
- Türkiye’nin Rusya’dan S-400 alımının engellenmesi
Diğer gelişmeler de bunlara bağlı.
TÜRKİYE KARŞI SAFTA
Türkiye bu üç konuda da ABD’nin yanında değil. Karşısında.
Çin’le ilişkiler gelişiyor. Çin’in “Bir Kuşak Bir Yol” projesine destek veriyor. İran’a ambargoya ve çökertilmesine karşı. Rusya’dan S-400 alma konusunda kararlı.
ABD, bu üç konuda Türkiye’ye geri adım attırmaya çalışıyor. Türkiye’yi “ikna” (!) etmek için “havuç”, “sopa” politikasına devam ediyor. Ama sonuç alabilmiş değil.
TÜRKİYE’YE YAPTIRIM
ABD en son iki Türk bakana yaptırım kararı aldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül hedefte. Gerekçe olarak Papaz Brunson’ın tutukluluğu gösterilse de gerçekte durum çok daha derin.
Hedefte olanlar bakanlar değil, Türkiye! Karar, ABD’nin Türkiye’ye savaş ilanı gibi!
Aslında “gibi”si fazla. ABD Türkiye’ye savaş ilanı yeni değil. Bu ilanı T&...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD tehlikeli bir kumar oynuyor… 25 Nisan 2024 | 1.056 Okunma ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 345 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 531 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.382 Okunma Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar