ABD’den ince taktik!

ABD’nin yeni dış işleri ve güvenlik politikaları ekibi yoğun bir faaliyet içinde. Bölgemizdeki ABD ve İsrail çıkarlarının Türkiye’siz korunamayacağını düşünüyor. Bu nedenle yeni...

ABD’nin yeni dış işleri ve güvenlik politikaları ekibi yoğun bir faaliyet içinde. Bölgemizdeki ABD ve İsrail çıkarlarının Türkiye’siz korunamayacağını düşünüyor. Bu nedenle yeni taktikler geliştiriyor.

Türkiye ile uzlaşmanın, (hizaya sokmanın) yollarını arıyor. Bunun için ikili taktik yine devrede. Bir yandan “sopa” gösterilirken, diğer yandan “havuç” uzatılıyor.

Türkiye yeniden ABD’nin yanına çekilmeye gayret ediliyor.

ANA UNSUR

ABD’nin ilk hedefi Türkiye’yi Astana sürecinden ve bölgesel işbirliğinden koparmak. Bunun için Suriye ve Irak’ta  Kürtlerin yaşadığı bölgelerle ilgili küçük tavizler vermeye hazır görünüyor.

Verilecek tavizler karşılığında bölgede “ABD-İsrail-Sünni Arap ülkeler bloğu”na daha fazla hakimiyet alanı açmayı planlıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 395 Okunma Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 2.612 Okunma Savaş yayılır mı? 17 Nisan 2024 | 563 Okunma İran’ın başarısı Türkiye’yi rahatlatır 15 Nisan 2024 | 1.162 Okunma Milyarlarca dolarlık tarikatlar! 14 Nisan 2024 | 2.553 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar