ABD neden PKK'ya sarıldı?

ABD Irak ve Suriye’de yeni hamleler yapsa da işler istediği gibi gitmiyor. Suriye’deki planları tutar gibi görünse de tutmuyor. Bu hamurun daha çok su çekeceği ortada. Irak’ta yaptığı hesaplar da karıştı....

ABD Irak ve Suriye’de yeni hamleler yapsa da işler istediği gibi gitmiyor. Suriye’deki planları tutar gibi görünse de tutmuyor. Bu hamurun daha çok su çekeceği ortada.

Irak’ta yaptığı hesaplar da karıştı. İsrail’le iyi polis, kötü polis oynasalar da kimseyi kandıramıyorlar. Bölge yeni bir döneme hazırlanıyor.

ABD DEVRE DIŞI

Yıllardır bölgedeki esas oyuncu Amerika’ydı. Bütün aktörler Amerika’ya yaslanarak gücünü arttırmaya çalışıyorlardı. Şimdi tam tersi bir durum var. Astana’da başlayan süreç Amerika’yı devre dışı bıraktı.

Bölge ülkeleri, Rusya, İran, Irak, Suriye olaya el koydu. Bölge ülkeleri bir araya gelince Amerika da ancak “gözlemci” olabildi.

EMEVİ CAMİ

ABD 2011 yılında Suriye operasyonunu başlatırken bayramda “Emevi Camisinde namaz kılmaktan” söz ediliyordu. Ama köprülerin altından çok su aktı. “Esed” yeniden “Esat” oldu.

Emevi Camisinde namaz kılınmasına kılınacak. Ama bu namaz “işgal namazı”değil, “dostluk namazı” olacak. Amerika’yı delirten de bu!

PKK’YA SİLAH SEVKİYATI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran’ın başarısı Türkiye’yi rahatlatır 15 Nisan 2024 | 1.099 Okunma Milyarlarca dolarlık tarikatlar! 14 Nisan 2024 | 2.513 Okunma Amerika’dan PKK’ya: Korkmayın 10 Nisan 2024 | 1.051 Okunma AK Parti’de iki çizgi mücadelesi 08 Nisan 2024 | 1.062 Okunma Van olayı, ABD ve PKK’nın planı 07 Nisan 2024 | 1.351 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar