ABD ile yatağa girmek!

Önce New York Eyalet Bölge Mahkemesi’nde “Sarraf davası” görüldü. Rıza Sarraf zaten Türkiye’den ABD’ye gitmeden FBI ile anlaştığı için paçayı kurtardı. Halk Bankası Genel...

Önce New York Eyalet Bölge Mahkemesi’nde “Sarraf davası” görüldü. Rıza Sarraf zaten Türkiye’den ABD’ye gitmeden FBI ile anlaştığı için paçayı kurtardı. Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla jüri tarafından suçlu bulundu.
Hâkim ceza kararını 11 Nisan’da açıklayacak.

ZİNCİRLEME DAVALAR

ABD bununla da yetinmedi. Zincirleme davalar için düğmeye bastı. Dava sürecinde “kayda geçirilen” isimlerle ilgili hazırlıkların sürdüğü anlaşılıyor. “Gizlilik” kararı verildiği için içeriğini bilmiyoruz.
Bu arada basına, Karadağ’da yakalanan biri Türk, biri Suriyeli iki silah kaçakçısının ABD’ye götürüldüğü, itirafçı yapıldığı bilgisi düştü. Hedefin yine Türkiye olduğu çok açık.
ABD Hazine Bakanlığı’nın Türk bankalarına yönelik ceza verilmesini öngören çalışması da ayrı. ABD devleti karar verdiği an harekete geçileceği biliniyor.

DAVUTOĞLU SAHNEYE ÇIKTI

24 Ocak’ta ABD Başkanı Trump ile Erdoğan arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Bu görüşme sonrasında, o ana kadar ortalıkta gözükmeyen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu yeniden sahneye çıktı. 30 Ocak günü yapılan AKP grup toplantısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın yanında gazetecilere poz verdi.
Ne olup bittiğini anlamaya çalışırken sık sık “Davutoğlu’nun son dönemdeki temas ve ziyaretlerini iyi inceleyin” uyarısı aldık.

ABD İLE ÜST DÜZEY TEMAS

“Bu fotoğraf...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 301 Okunma Savaş yayılır mı? 17 Nisan 2024 | 561 Okunma İran’ın başarısı Türkiye’yi rahatlatır 15 Nisan 2024 | 1.160 Okunma Milyarlarca dolarlık tarikatlar! 14 Nisan 2024 | 2.548 Okunma Amerika’dan PKK’ya: Korkmayın 10 Nisan 2024 | 1.055 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar