ABD düğmeye bastı ‘Ecevit taktiği’ devrede

Ekonomide işler iyi değil. Ciddi nakit açıkları var. Önümüzdeki dönemde sıkıntı yaşanacağının işaretleri görülüyor. Tehlike sinyali yanıyor. Buna karşı alınan önlem...

Ekonomide işler iyi değil. Ciddi nakit açıkları var. Önümüzdeki dönemde sıkıntı yaşanacağının işaretleri görülüyor. Tehlike sinyali yanıyor.

Buna karşı alınan önlem, borçlanma. Hazine borçlanıp Merkez Bankası’na aktarıyor. Merkez Bankası’nı kasa olarak kullanıyor. Şu anda 30 milyar liradan söz ediliyor. Bu rakamın 40 milyar liraya çıkacağı konuşuluyor. Yedek akçe olarak düşünülüyor.

MASANIN ÖRTÜSÜ KISA

Ama aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık durumu var. Hazine borçlanması faizleri yükseltiyor. Masanın örtüsü kısa olunca ne tarafa çeksen masanın diğer tarafı açıkta kalıyor.

Bu da ekonomiyi manipülasyonlara açık hale getiriyor.

DIŞ MÜDAHALE

Şu günlerde döviz piyasası hareketli. Avro, dolar, ... tutulamıyor.

Nedenini biraz araştırınca “dış müdahale” açıkça görülüyor. ABD’nin kontrolündeki yayın organları ve kuruluşlar piyasaya peş peşe manipülatif haberler sürüyor. En son Almanya bankalarının Türkiye’ye fon akışını keseceği öne sürüldü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçimler partilerde cerahati patlattı 28 Mart 2024 | 836 Okunma Terör saldırılarının şifreleri 27 Mart 2024 | 569 Okunma ABD’nin Putin’e ‘sürpriz’i bu muydu? 25 Mart 2024 | 879 Okunma Batı dayattı faiz 500 baz puan arttı 24 Mart 2024 | 711 Okunma Rusya’da muhalefet de milli 22 Mart 2024 | 190 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar