Seçim öncesi partilerde iç kavga

Yerel seçimlere yaklaşık 4,5 ay kaldı. Partiler aday belirlemekle meşgul. İlk sırada başkan adayları var. Onu belediye meclisi ve il genel meclisi adayları izleyecek.Yetki genelde başkanlarda. AKP’de Erdoğan belirleyici....

Yerel seçimlere yaklaşık 4,5 ay kaldı. Partiler aday belirlemekle meşgul. İlk sırada başkan adayları var. Onu belediye meclisi ve il genel meclisi adayları izleyecek.

Yetki genelde başkanlarda. AKP’de Erdoğan belirleyici. CHP’de de durum aynı. Kılıçdaroğlu tartışmalı da olsa Parti Meclisi’nden yetki aldı. Adayları o belirleyecek. MHP’de, İyi Parti’de de kararı merkez verecek.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI DAHA CAZİP

Yapılan son anayasa değişikliği sonrasında milletvekilliğinin fazla bir önemi kalmadı. “Cumhurbaşkanlığı Sistemi”nde Meclis etkisiz.

İşin içine bir de rant girince hesaplar değişmiş durumda. Parti farkı gözetmeksizin herkesin gözü belediyelerde.

Eski bir milletvekilinin değerlendirmesine göre, “Bırakalım belediye başkanlığını, belediye meclisi üyeliği bile milletvekilliğinden daha cazip.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçimde son viraja girerken… 18 Mart 2024 | 1.492 Okunma Eski ABD Büyükelçisinin açıklamasındaki şifre 17 Mart 2024 | 1.534 Okunma ABD ile teröre karşı mücadele yapılır mı? 15 Mart 2024 | 249 Okunma Paralar, paralar … Siyaset iyice kirlendi 14 Mart 2024 | 1.008 Okunma Havadan para kazanmanın dayanılmaz hafifliği 13 Mart 2024 | 1.687 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar