Neyin hazırlığı yapılıyor?

Son günlerde iktidarda yine bir gariplik var. Tahran zirvesinde kriz çıkardık. İdlib konusunda “ateşkes” diye tutturduk. “Türkiye kimi koruyor” sorusu gündeme geldi. Birlikte hareket ettiğimiz Rusya, İran, Çin...

Son günlerde iktidarda yine bir gariplik var. Tahran zirvesinde kriz çıkardık. İdlib konusunda “ateşkes” diye tutturduk.
“Türkiye kimi koruyor” sorusu gündeme geldi.
Birlikte hareket ettiğimiz Rusya, İran, Çin, ... gibi ülkelerde güvensizlik yarattık.
Oysa ki Türkiye-İran-Rusya işbirliği bölgede dengeleri değiştirdi. “2. İsrail”in bağımsızlık ilanı bu sayede önlendi. Barzani’nin burnu bu işbirliği ile sürtüldü.
Türkiye-Suriye sınırında açılması planlanan “ABD-İsrail koridoru” böyle kesildi. Sıra Fırat’ın doğusuna PKK/PYD’ye geldi.
ABD DEVREDE
Fırat’ın doğusuna binlerce TIR silah yığan ABD harekete geçti. Rusya’ya diş geçiremeyeceğini anlayınca İran ve Türkiye üzerine yüklendi. İran’a yaptırım uygularken, Türkiye’yi de “ekonomik krizle teslim alma” planını devreye soktu.
Türkiye’de doların fırlayacağını nedense hep ABD bankaları çok önce hissetti.
EKONOMİK KRİZ GÜVENLİK SORUNU
Ekonomik kriz güvenlik sorunu haline geldi. Bu nedenle hep “içerde birlik” vurgusu yaptık. Ama iktidar gereğini yapmadı. Çıkışı Londra’da, ABD’de aradı. Gizli gizli IMF ile temasa başladı.
Onlar da sıcak para musluğunu açmak için bir sürü şart öne sürdü.
İKTİDARDA OYNAMALAR
Son günlerde iktidar sağını solunu sallamaya başladı. Londra’da uluslararası mafyalaşmış finans kuruluşlarına kapalı kapılar arkasında sözler verildi. 
İki Türk bakana yaptırım kararına rağmen, Amerikalıların ayağına kadar gidilerek görüşmeler yapıldı.
YENİ GELİŞMELER
Bunlar yetmezmiş gibi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Milyarlarca dolarlık tarikatlar! 14 Nisan 2024 | 2.195 Okunma Amerika’dan PKK’ya: Korkmayın 10 Nisan 2024 | 1.042 Okunma AK Parti’de iki çizgi mücadelesi 08 Nisan 2024 | 1.060 Okunma Van olayı, ABD ve PKK’nın planı 07 Nisan 2024 | 1.348 Okunma Batı’nın ‘yıldızı’ neden Özel değil de İmamoğlu 05 Nisan 2024 | 2.084 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar