Yeni sistem nereye..!

24 Haziran seçimleri sonrasında ilginç şeyler yaşanmaya başlandı. Ankara’da neredeyse her direğe Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resimleri asıldı. İnsanlar evlerine, iş yerlerine Erdoğanlı...

24 Haziran seçimleri sonrasında ilginç şeyler yaşanmaya başlandı. Ankara’da neredeyse her direğe Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resimleri asıldı. İnsanlar evlerine, iş yerlerine Erdoğanlı koridorlardan gidip gelir oldu.
Bu fikir kimden çıktı bilmiyorum. Ama Erdoğan için doğru oldu mu? Emin değilim. 
ABARTI
Yeniden aday olmak isteyen belediye başkanları işi daha da abarttı. Görevde kalmak isteyen bürokratlar yalakalıkta sınır tanımadı. Bakanlıkları AKP binası haline getirme gayretleri öne çıktı. 
Umarım kısa sürede aklıselim galip gelir.
YÜZDE 50
Erdoğan’a destek yüzde 52. Bunda nelerin etkili olduğunu daha önce yazdık. Halk, PKK ve FETÖ ile sonuna kadar mücadele istiyor. Ama bu yüzde 52 içinde Erdoğan’ın tüm icraatlarını onaylayanların sayısı o kadar da yüksek değil.
AKP oylarındaki yüzde 7’lik düşüş de bunun göstergesi. Gelecek için ciddi bir uyarı.
TEHLİKELİ HAMLELER
Erdoğan da AKP İl Başkanları Toplantısında seçmenin bu uyarısına dikkat çekti. Ama sonrasında yaşananlar tam tersi. Demokrasi dışı adımlar atılıyor. 
Anayasayı rafa kaldırmak için kurnazlıklar devrede.
6771 sayılı anayasa değişikliği yasası ile cumhurbaşkanının açıkça yasa ile düzenlenmiş konularda kararname çıkarmasının önü kesilmişti. AKP bunu aşmak için anayasaya karşı “hile” yoluna gitti.
Erdoğan’ın yemin töreninden bir gün önce yetki yasası çerçevesinde 703 sayılı KHK çıkarıldı. Kamu yönetimi ile ilgili yasalar yürürlükten kaldırıldı. Yasa olmadığı için Erdoğan’ın kararname ile devleti istediği gibi düzenlemesinin önü açıldı. Ana...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 95 Okunma Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 2.511 Okunma Savaş yayılır mı? 17 Nisan 2024 | 562 Okunma İran’ın başarısı Türkiye’yi rahatlatır 15 Nisan 2024 | 1.162 Okunma Milyarlarca dolarlık tarikatlar! 14 Nisan 2024 | 2.552 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar