Suriyeli Kürtler PKK’dan rahatsız!

Türkiye’ye gelen bir Rus yetkiliyle Suriye konusunda sohbet etmiştim. Türk savaş uçaklarına Afrin harekatı için hava sahası açılacak mıydı? Rusya bu işe ne diyordu? Çok ayrıntıya girmedi....

Türkiye’ye gelen bir Rus yetkiliyle Suriye konusunda sohbet etmiştim. Türk savaş uçaklarına Afrin harekatı için hava sahası açılacak mıydı? Rusya bu işe ne diyordu?
Çok ayrıntıya girmedi. Türkiye’nin kendilerinden 60 gün süre istediğini ima etti. 60 gün bana çok kısa gelmişti. Diyarbakır Sur, Nusaybin, Cizre... gibi kendi topraklarımızda operasyonlar uzun sürmüştü. Suriye’de çok daha uzun sürer diye düşünmüştüm. Ama Türk Ordusu 58. günde Afrin şehir merkezini kontrol altına aldı.
Öyle görünüyor ki hesap sıfır hatayla tuttu.

MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİ

Türk Ordusu Afrin’de kontrolü sağladıktan sonra Türkiye kamuoyuna mesaj vermeyi de ihmal etmediler. Toplu olarak çektikleri zafer videoları televizyonlarda yayımlandı. En çok da “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları dikkatimi çekti.
İçindeki FETÖ’yü temizleyen Türk Ordusu içerde ve dışarıda PKK’yı hendeğe gömüyor. “Mustafa Kemal’in askeri” olduğunu gösteriyor.

AFRİN VE FIRAT’IN DOĞUSU

Aydınlık olarak PKK’nın Afrin’den kaçışını günler öncesinden haber almış ve manşetimize taşımıştık. Afrin’in içindeki yerel kaynaklarımızın verdiği bilgiler gerçek, PKK/PYD’nin tehditleri boş çıktı.
Neredeyse kurşun atmadan şehri terk ettiler, kaçtılar.
Peki, bu durum Fırat’ın doğusunda nasıl karşılandı? Suriyeli Kürtler gelişmeleri nasıl değerlendiriyor?

SURİYELİ KÜRTLER TEPKİLİ

Suriye’de akrabaları olan Türk vatandaşları, Türkiye’ye gelen Suriyelilerin Su...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 526 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.374 Okunma Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 423 Okunma Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 2.636 Okunma Savaş yayılır mı? 17 Nisan 2024 | 566 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar