AKP’nin taktiği

AKP yıllardır aynı taktiği izliyor. Önce kendi seçmenini kemikleştiriyor. Sonra kemik seçmen kitlesini genişletmeye çalışıyor. Kendinden olmayanları da düşman ilan ederek yola devam ediyor. Kamuya...

AKP yıllardır aynı taktiği izliyor. Önce kendi seçmenini kemikleştiriyor. Sonra kemik seçmen kitlesini genişletmeye çalışıyor. Kendinden olmayanları da düşman ilan ederek yola devam ediyor.
Kamuya memur-işçi alımında, ihalelerde, devlet bankalarının kredilerinde, … hep “dost, düşman” kriterlerine göre adım atıyor. Kamu kaynakları ile toplumun yarısını yanına çekerek iktidarını sürdürmeyi amaçlıyor.

VAZGEÇMİYOR

Bu politika ülke için tehlikeli olsa da, ülkeyi ortadan ikiye bölme gibi bir sonuç yaratsa da AKP vazgeçmiş değil. Toplumu germeyi sürdürüyor. Türkiye Barolar Birliği, Türk Tabipler Birliği, TMMOB, … gibi kuruluşlardaki “Türk” adını çıkarma, bu kuruluşları bölme girişimine devam ediyor.
Önümüzde yine seçimler var. Aynı taktik yine devrede.
Ama bu politika AKP için de pek hayırlı görünmüyor. Geçmişte bu yolla günü kurtarmış olsa da zamanla bedelini ağır ödeyeceği belli. O kendi dışındakileri düşman görürken, dışladıkları da onu düşman görmeye ve kemikleşmeye başlıyor.

 'EN ÇOK TERZİMİ SEVERİM'

İzlenen politika ile halk içinde bulunan yanlış eğilimleri kuvvetlendiriyor.
Nasıl mı? Son bir örnekle anlatayım:
Ankara’da devam eden bir sanat fuarı var. “ARTANKARA”. Fuarın açılışı çok kalabalıktı. Aylardır, hatta yıllardır birbirlerini görmeyenler fuarda buluşmuştu. ODTÜ’lü bir grupla sohbet ediyorduk. Bunlar o dönemde sağ grup içinde yer almış kişiler. Bir arkadaşları geldi. O da solcuymuş. “Ooo bu tür toplantılara siz de gelir miydiniz?” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin ikiyüzlülüğü 26 Nisan 2024 | 2 Okunma ABD tehlikeli bir kumar oynuyor… 25 Nisan 2024 | 1.066 Okunma ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 345 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 532 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.383 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar