AKP’nin “MHP’yi toparlama” mesaisi

AKP, MHP ile ittifak kararı aldı. Hiç vakit kaybetmedi. Meclis’i sabaha kadar çalıştırdı. Muhalefetin uyarılarını ve itirazlarını dikkate almadı. AKP ve MHP milletvekilleri uyku arasında yasal düzenlemeyi...

AKP, MHP ile ittifak kararı aldı. Hiç vakit kaybetmedi. Meclis’i sabaha kadar çalıştırdı. Muhalefetin uyarılarını ve itirazlarını dikkate almadı. AKP ve MHP milletvekilleri uyku arasında yasal düzenlemeyi oylayarak kabul etti.
Bugün yarın Resmi Gazete’de yayımlanır.

MHP’NİN BARAJ SORUNU KALMADI

MHP’nin yüzde 10 seçim barajını aşması zordu. AKP’nin elinden tutarak seçim öncesi barajı aşmayı (!) başardı. Kaç milletvekili çıkarır bilemiyoruz. Ama en azından Meclis’e girmeyi garantiledi.
Hazine yardımı da tamam.

‘KRAL ÇIPLAK’

MHP şimdilik rahatladı. Ama AKP için aynı şeyleri söylemek biraz zor. Sahadan gelen haberler istenilen gibi değil. MHP seçmeni Cumhurbaşkanlığında Erdoğan’a oy vermede pek istekli görünmüyor.
16 Nisan halk oylamasındaki kırılma sürüyor. “Genel seçimde ittifaka oy versem de Cumhurbaşkanlığında başka adaya verebilirim. Sistemde denge kurulmazsa iş çığırından çıkabilir” sesleri duyuluyor.
MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün 14 Mart günü bir televizyon kanalında söyledikleri dillerde. Ergün  “İttifak yukarıda var da tabanda yok” ifadelerini kullandı. “Kral çıplak” dedi.
MHP’de bu görüşü savunanların sayısı epeyce fazla.

ESECEK RÜZGÂR

MHP’de işler karışık. Bahçeli çevresi “milletvekilliğini garanti ettik” diye sevinse de parti tabanı kaynıyor. Afrin operasyonu nedeniyle bir miktar toparlanma olsa da MHP seçmeninde “arayış” sürüyor.
Önümüzdeki süreç &ou...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 411 Okunma Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 2.623 Okunma Savaş yayılır mı? 17 Nisan 2024 | 563 Okunma İran’ın başarısı Türkiye’yi rahatlatır 15 Nisan 2024 | 1.163 Okunma Milyarlarca dolarlık tarikatlar! 14 Nisan 2024 | 2.556 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar