AKP’ye ABD uyarısı!

“ABD lobisi” devrede. “ABD ile ilişkileri düzeltme” adı altında “AKP’yi yeniden ABD’nin kuyruğuna takma” çabası içindeler. Gelen bilgilere göre, Erdoğan’a sürekli “karamsar...

“ABD lobisi” devrede. “ABD ile ilişkileri düzeltme” adı altında “AKP’yi yeniden ABD’nin kuyruğuna takma” çabası içindeler.
Gelen bilgilere göre, Erdoğan’a sürekli “karamsar senaryolar” sunup, ABD’ye karşı geri adım attırmaya zorluyorlar. AKP içinde de, Beştepe’de de faaliyetteler.
Son dönemde yaşanan “yalpalamalar” da buna bağlanıyor.

FETÖ TAKTİĞİ

Gelişmeleri yakından ve kaygıyla izleyen bir AKP’li endişelerini anlattı. 2002’den beri hep merkeze yakın oldu. Eskiden Reis’le çok sık görüşürdü. Şimdi biraz mesafeli. O da danışmanlardan şikayetçi.
FETÖ’nün Erdoğan’ın güvenliğini sağladığı dönemlere vurgu yaptı. “FETÖ sürekli suikast senaryosu yazıp oynardı. Sonra da suikastı önlerlerdi(!). Bu yolla bir dönem Reis’i önemli ölçüde etkilemişlerdi. Güvenlik önlemi adı altında istedikleri her şeyi yapmışlardı. Sonrası malum. Şimdi benzer bir taktik içinde olanlar var” dedi.
ABD ile gizli ilişkisi olanlara ve son dönemdeki faaliyetlerine dikkat çekti. Yeniden sahneye çıkmaya çalışan isimlere vurgu yaptı. Türkiye’yi bölgede zora sokan politikaların mimarlarına işaret etti. “Büyük tuzak”tan söz etti.

ABD İLE ANLAŞARAK OLMAZ

Bu aralar sık sık emekli diplomat ve komutanlarla gelişmeleri değerlendiriyoruz. ABD ile ilişkileri, son dönemde artan “ABD’li misafirleri” konuşuyoruz.
AKP’yi uyarıyorlar.
“ABD ile kavga ettikten sonra ABD ile anlaşarak ayakta kalmış bir iktidar yok” tespitinde bulundular.  Kaddafi’yi örnek verdiler. Kaddafi&...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçimde son viraja girerken… 18 Mart 2024 | 1.500 Okunma Eski ABD Büyükelçisinin açıklamasındaki şifre 17 Mart 2024 | 1.534 Okunma ABD ile teröre karşı mücadele yapılır mı? 15 Mart 2024 | 249 Okunma Paralar, paralar … Siyaset iyice kirlendi 14 Mart 2024 | 1.008 Okunma Havadan para kazanmanın dayanılmaz hafifliği 13 Mart 2024 | 1.693 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar