Nihayet!

Temas kurulursa sonrası kolay! Suriye konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral McMaster, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, ABD Savunma Bakanı J. Mattis’la peş peşe...

Temas kurulursa sonrası kolay! Suriye konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral McMaster, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, ABD Savunma Bakanı J. Mattis’la peş peşe görüşmelerden umutlananlar,  yine hayal kırıklığına uğradı.
Dün bazı gazeteler, Afrin’de yaşanan olaylar nedeniyle,Suriye ordusu ile Mehmetçiği karşı karşıya getirmeye çalıştı.Esad, Rusya ve İran düşmanlığını manşetlerine taşıdı.Davutoğlu’na yakınlığı ile bilinen Karar gazetesi, “Esad’ın şovunu topçular bitirdi” başlığı attı.
ABD’nin oltasına takılanlar oldu.
Ama tutmadı. Aklıselim galip geldi.

KALIN’IN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın dün gazetecilerin karşısına geçti ve net bir şekilde açıkladı. “Astana çerçevesinde 3 garantör ülke olarak bizim Suriye sahasında yaşanan gelişmeleri koordine etmek için kurduğumuz bir mekanizma var. Zaman  zaman  bu mesajlar, Rusya ve İran üzerinden Şam rejimine de iletilmekteydi. Olağanüstü şartlar gerektirdiğinde istihbarat birimimiz doğrudan ya da dolaylı belli temaslar kurabilir” dedi.
Suriye ile doğrudan temasın yolu açıldı.

GÜVEN KRİZİ

Hepimiz biliyoruz. Bölge ülkeleri arasında işbirliği olduğu kadar, güven sıkıntısı da var. Moskova ve Tahran Türkiye’nin “Suriye’de gizli bir gündemi” olmasından endişeli. Şam yönetimi ile doğrudan temasa geçmemesinden rahatsızlar.
Bunu Rus ve İranlılarla görüşen herkes hemen anlar. Tahran’da yaptığım görüşmelerde de bunu net bir şekilde hissettim. Dönüşümde güven arttırıcı adımlara ihtiyaç olduğunu yazdım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçimde son viraja girerken… 18 Mart 2024 | 1.547 Okunma Eski ABD Büyükelçisinin açıklamasındaki şifre 17 Mart 2024 | 1.538 Okunma ABD ile teröre karşı mücadele yapılır mı? 15 Mart 2024 | 249 Okunma Paralar, paralar … Siyaset iyice kirlendi 14 Mart 2024 | 1.008 Okunma Havadan para kazanmanın dayanılmaz hafifliği 13 Mart 2024 | 1.735 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar