Beştepe’deki 3 saat 15 dakikanın sırrı

ABD ile ilişkiler masada. 11 Şubat’ta ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral Herbert Raymond McMaster Türkiye’ye geldi. ABD Dışişleri Bakanı Tillerson da perşembe, cuma günleri Ankara’daydı.Resmi...

ABD ile ilişkiler masada. 11 Şubat’ta ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral Herbert Raymond McMaster Türkiye’ye geldi. ABD Dışişleri Bakanı Tillerson da perşembe, cuma günleri Ankara’daydı.

Resmi görüşmelerin yanında gayrı resmi görüşmeler de yapıldı. Eskiden bu görüşmelerin hepsi kayıt altına alınırdı. AKP iktidarı ile birlikte bu kural rafa kalktı. Son görüşmelerde de durum değişmedi. Dışişleri bürokrasisi şaşkın olsa da kanıksamıyor. Birçok konuda devre dışı kalmış olmanın sonucu.

MAHREM KONULAR

Beştepe’deki Erdoğan-Tillerson görüşmesi baş başaydı. Erdoğan, Çavuşoğlu ve Tillerson. Tercüman bile alınmadı. 3 saat 15 dakika sürdü. Şimdi herkes bu 3 saat 15 dakika’da görüşülenleri merak ediyor.

Erdoğan eğer ABD’ye kürsülerdeki tepkisini gösterseydi bu görüşme yarım saatte biterdi. Karşı taraf da mesajı alırdı.

Lübnan’da olanlar gibi... Ama tam tersi yaşandı. “Mahrem” konuların konuşulduğu, kritik pazarlıklar(!) yapıldığı ortada.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 2.364 Okunma Savaş yayılır mı? 17 Nisan 2024 | 562 Okunma İran’ın başarısı Türkiye’yi rahatlatır 15 Nisan 2024 | 1.162 Okunma Milyarlarca dolarlık tarikatlar! 14 Nisan 2024 | 2.549 Okunma Amerika’dan PKK’ya: Korkmayın 10 Nisan 2024 | 1.059 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar