AKP’nin korkulu rüyası: Ya 'balon' patlarsa!

Eldeki olanakların tamamı kullanılıyor. Ama istenilen sonuç bir türlü alınamıyor. Enflasyon, işsizlik çift haneli. Döviz fiyatları tutulamıyor. Faizler yükselmeye devam ediyor. Önümüzdeki aylar...

Eldeki olanakların tamamı kullanılıyor. Ama istenilen sonuç bir türlü alınamıyor. Enflasyon, işsizlik çift haneli. Döviz fiyatları tutulamıyor. Faizler yükselmeye devam ediyor. Önümüzdeki aylar için yapılan tahminler de iç karartıyor.
Cari açık için de durum aynı. Merkez Bankası verilerine göre, 2017 yılında cari açık bir önceki yıla göre yüzde 44,5 arttı. Diğer bir deyimle cari açık patladı.
Ekonomide kırılganlık giderek artıyor. Ekonomistler eldeki kaynakların da doğru kullanılmadığı görüşünde. Buna bir de hükümetin “seçim ekonomisi” hamleleri eklenince diyecek fazla bir şey yok.
Üretime dayanmayan bir ekonomi beklenen sona doğru ilerliyor.

MEZARLIKTA ISLIK

AKP mezarlıkta ıslık çalarak yoluna devam etse de eli taşın altında olanlar her şeyin farkında. Sanayici, tüccar, esnaf, çiftçi... çıkış arayışında.
Ekonomi yönetiminde aklıselim olanlar da durumu görüyor. Özellikle alt düzeydeki yöneticiler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a doğru bilgi verilmediğini iddia ediyorlar. Fırça yememek için sürekli pembe tablo çizenlere, günü kurtarma peşinde olanlara vurgu yapıyorlar.

YURTDIŞI MÜTEAHHİTLİK

Şu aralar en çok tartışılan sektör inşaat.
Salı günü Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 66. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katıldım. Tanıdığım birçok işadamıyla sohbet etme olanağı buldum. Çoğunu yıllar öncesinden tanıyorum. Rusya’da, Libya’da, Dubai’de, Katar’da, Irak’ta, Sudan’da, Türk Cumhuriyetlerinde... şantiyelerini yerinde gördüm.
Türkiye Müteahhitler Bir...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçimler partilerde cerahati patlattı 28 Mart 2024 | 1.077 Okunma Terör saldırılarının şifreleri 27 Mart 2024 | 596 Okunma ABD’nin Putin’e ‘sürpriz’i bu muydu? 25 Mart 2024 | 879 Okunma Batı dayattı faiz 500 baz puan arttı 24 Mart 2024 | 711 Okunma Rusya’da muhalefet de milli 22 Mart 2024 | 190 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar