Erdoğan ve Bahçeli’nin Başbuğ hassasiyetinin sırrı!

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Afrin’e yönelik “Zeytin Dalı Harekatı”na ilişkin görüşlerini açıkladı. “Afrin’de bir yerleşim yeri var. 180 bin civarında insanın...

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Afrin’e yönelik “Zeytin Dalı Harekatı”na ilişkin görüşlerini açıkladı. “Afrin’de bir yerleşim yeri var. 180 bin civarında insanın yaşadığı bir şehirden bahsediyoruz. Elbette bu harekat en ince detaylarına kadar planlanmıştır. Planlandığı şekilde icra edilecektir” dedi.
Mehmetçiğe destek veren Başbuğ bir de uyarıda bulundu. “Afrin’de Mehmetçik çatışıyor, askerimiz çatışıyor, şehit oluyor. Asker çatışırken, şehit olurken siyasidir falan gibi söylemlerin tartışılma zamanları değil” ifadelerini kullandı.

5 GÜN SONRA

Başbuğ bu açıklamayı 8 Şubat’ta Adıyaman’da yaptı. Eski bir Genelkurmay Başkanı, görüşleri ve uyarıları önemliydi. Herkes olumlu karşıladı. Hatta bazı AKP milletvekilleri Meclis kulislerinde Başbuğ’un sözleri ile CHP’lileri eleştirdi.
Ama açıklamanın üzerinden 5 gün geçtikten sonra ortalık karıştı.

KOORDİNELİ TEPKİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Bahçeli eş zamanlı olarak saldırıya geçti. Erdoğan, “Yazıklar olsun, gerekli cevabı alacak” tepkisini verdi.
Sonra topa BBP Genel Başkanı Destici de girdi.
Başbakan Yıldırım’la, Bahçeli’nin açıklamalarındaki “Afrin’i siyaset konuşmayacak da ne yapacak? Balinaların, kaplumbağaların geleceğini mi konuşacağız?” sözlerindeki benzerlik dikkat çekici.
Aynı gün, aynı saatlerde...
AKP ve MHP arasında önceden konuşulduğu anlaşılıyor.

İKİ PARTİ TEK MERKEZ

AKP ile MHP arasındaki ilişkiler giderek ilginç bir hal alıyor. Hem AKP, hem MHP içinde rahatsızlık ol...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 59 Okunma Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 2.495 Okunma Savaş yayılır mı? 17 Nisan 2024 | 562 Okunma İran’ın başarısı Türkiye’yi rahatlatır 15 Nisan 2024 | 1.162 Okunma Milyarlarca dolarlık tarikatlar! 14 Nisan 2024 | 2.552 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar