AKP’de yeni korku!

AKP örgütleri ve milletvekilleri erken seçim yorgunu. Seçimlerin ne zaman yapılacağının belli olmamasından rahatsızlar. Beştepe’den ve parti merkezinden gelen farklı açıklamalar nedeniyle kafalar...

AKP örgütleri ve milletvekilleri erken seçim yorgunu. Seçimlerin ne zaman yapılacağının belli olmamasından rahatsızlar. Beştepe’den ve parti merkezinden gelen farklı açıklamalar nedeniyle kafalar karışık.
Partililer yöneticilere, “Seçim ne zaman?” diye soruyor. Yöneticiler, “Her an her şey olabilir” demekle yetiniyorlar. Partide, “Artık bu işi netleştirelim” seslerinin yükselmeye başladığı konuşuluyor.

KARAR AŞAMASI

Kulislere yansıyan bilgilere göre, AKP erken seçim için karar aşamasında. Peş peşe yaptırılan anketlerin sonuçlarının değerlendirildiği bildiriliyor. Anketlerin ayrıntılı raporlarının incelendiği ifade ediliyor.
Son günlerde olumlu gelişmeler olsa da harekete geçmek için yeterli değil. Reis’e destek eskiye göre biraz kıpırdadı. Ama henüz yüzde 50’ye uzak. AKP’ye yakın kamuoyu araştırma kuruluşlarından, “Erken seçim intihar olur” diyenlerin ısrarı da sürüyor.

 KILIÇDAROĞLU UYARISI

Erdoğan’a Kılıçdaroğlu uyarısını yapanlar da var. Bir AKP’li Kılıçdaroğlu’nun “Adalet yürüyüşü” sırasında partide konumunu güçlendirdiğini, tartışmasız genel başkan adayı olduğunu, ama bu durumun kısa sürede etkisini yitirdiğini hatırlattı.
“Ne alaka?” diye yüzüne baktığımı gürünce, “Türkiye’de her şey çabuk eskiyor. PKK’yla mücadele geride kaldı. ABD’ye Kudüs tepkisinin etkisi çabuk geçti. Afrin Harekatı da bir süre sonra geride kalacak. Sonuç Kılıçdaroğlu’nun durumu gibi olabilir” dedi.
Arkasından da ekonomi vurgusu yaptı. “Ekonomide...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 335 Okunma Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 2.592 Okunma Savaş yayılır mı? 17 Nisan 2024 | 562 Okunma İran’ın başarısı Türkiye’yi rahatlatır 15 Nisan 2024 | 1.162 Okunma Milyarlarca dolarlık tarikatlar! 14 Nisan 2024 | 2.553 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar