Gökçek'in etrafı boşalıyor

İLK kez Aydınlık yazmıştı. Yıl sonuna kadar Gökçek’in istifa ettirileceğini duyurmuştu. Haberi AKP’li bir belediye başkanı vermişti. Olay büyüyünce bizzat Cumhurbaşkanı ve AKP Genel...

İLK kez Aydınlık yazmıştı. Yıl sonuna kadar Gökçek’in istifa ettirileceğini duyurmuştu. Haberi AKP’li bir belediye başkanı vermişti. Olay büyüyünce bizzat Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan topa girdi.

Önce “Şu anda yok ama bu kesinlikle olmayacak anlamına gelmiyor”dedi. Gökçek’in harekete geçmesini istedi. Olayı büyümeden çözmeye çalıştı. Ama beklediği hamle gelmeyince tavrını sertleştirdi.

Gökçek’i Beştepe’ye çağırıp konuştu. Ziyaret 2 saatten fazla sürdü. Neler konuşuldu bilemiyoruz ama Gökçek Twitter hesabından, “Beştepe’de Külliye’nin yanına yapılacak müzeyi” konuştuklarını duyurdu.

ERDOĞAN YALANLADI

İşin öyle olmadığını herkes biliyordu. Beştepe’de yapılan konuşmanın istifasıyla ilgili olduğu AKP kulislerinde hızla yayıldı.

Sonra da Erdoğan konuya açıklık getirdi. Sırbistan dönüşü uçakta Gökçek’i ofsaytta bıraktı. Gazetecilere Gökçek’le yaptığı 2 saatlik görüşmede istifayı konuştuklarını açıkladı.

Bununla da yetinmedi. “Yönetimimiz böyle bir karar verdiyse, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın yaptığı gibi o nezaketi gösterir” dedi.

Erdoğan bu sözleriyle, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş’ın istifası kendi kararıdır” ifadesini kullanan parti yöneticilerini de ortada bıraktı. Topbaş’ın istifasının kendi isteğiyle olmadığını açık etti.

GÖKÇEK’İN ETRAFI

Bunlar yukarda yaşananlar. Peki aşağılarda neler oluyor? Gökçek nasıl bir yol izleyecek? AKP kulislerinde bunları araştırdım.

Bazı AKP’li ilçe belediye başkanları ile belediye meclisinin AKP’li üyeleri ile konuştum. Gökçek’in etrafının boşalmaya başladığını bildirdiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD tehlikeli bir kumar oynuyor… 25 Nisan 2024 | 1.005 Okunma ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 342 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 531 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.381 Okunma Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar