AKP erken seçimi rafa mı kaldırdı?

Erdoğan ve AKP yöneticileri, “Erken seçim yok, seçimler 2019’da” dese de erken seçim hazırlıkları vardı. Ekonomi iyiye gitmiyordu. Halktaki hoşnutsuzluk artıyordu. AKP kurmayları da endişeliydi....

Erdoğan ve AKP yöneticileri, “Erken seçim yok, seçimler 2019’da” dese de erken seçim hazırlıkları vardı.

Ekonomi iyiye gitmiyordu. Halktaki hoşnutsuzluk artıyordu. AKP kurmayları da endişeliydi. Tedirginliklerini, “Bu milleti kırk yıl sırtında taşırsın ama bir gün indirirsin senden kötüsü olmaz” sözleriyle dillendiriyorlardı.

Ekonomide “yalancı bahar” her an bitebilirdi. Bu nedenle “acele edilmesi” görüşü hakimdi. Sürekli anket yaptırılıyordu. Işık görüldüğü anda düğmeye basılacaktı. “Erken seçim” de “baskın seçim” de masadaydı.

Muhalefet hazırlık yapamadan harekete geçilecekti. YSK’da nabız bile yoklanmıştı. 6 hafta (42 gün) yeterdi.

DESTEK YÜZDE40’IN ALTINA İNDİ

Ama beklenen ışık bir türlü görülmedi. Oylar istikrarlı bir şekilde düşmeye devam etti. Gelen haberlere göre, son anketlerde AKP’ye destek yüzde 40’ın altına indi.

Milli eğitimde yaşanan kriz, sınavlardaki belirsizlik de sıkıntıyı arttırdı. AKP yöneticilerinin ifadesiyle, eğitimde ortaya çıkan durum AKP’ye oy verenleri bile kızdırdı. AKP’ye destekte kırılganlık arttı.

FATURA ERDOĞAN’A

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 411 Okunma Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 2.623 Okunma Savaş yayılır mı? 17 Nisan 2024 | 563 Okunma İran’ın başarısı Türkiye’yi rahatlatır 15 Nisan 2024 | 1.163 Okunma Milyarlarca dolarlık tarikatlar! 14 Nisan 2024 | 2.556 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar