AKP’ye düşen görev!

Ortadoğu’da gerilim yükseliyor. Barzani yönetimi ABD ve İsrail desteğiyle 25 Eylül’de bağımsızlık halk oylamasına hazırlanıyor. ABD ve İsrail özel kuvvetleri bölgede. Kerkük patlamaya hazır bomba...

Ortadoğu’da gerilim yükseliyor. Barzani yönetimi ABD ve İsrail desteğiyle 25 Eylül’de bağımsızlık halk oylamasına hazırlanıyor. ABD ve İsrail özel kuvvetleri bölgede.

Kerkük patlamaya hazır bomba gibi. Irak Merkezi Hükümeti Kerkük Valisi Necmeddin Kerim’i görevden aldı. Ama o makamını terk etmek istemiyor.

Araplar, Türkmenler diken üstünde. Haşdi Şabi kuvvetleri Kerkük çevresine yerleşmeye başladı. Şehir merkezinde PKK’lıların bazı mahallelerde kimlik kontrolüne başladığı haberleri geliyor.

Bunlar Irak’ta olanlar. Suriye’deki sorunlar da devam ediyor. Türkiye “Fırat Kalkanı Harekatı” ile “ABD-İsrail Koridoru”nu kesse de ABD koridordan vazgeçmiş değil. Zorlamayı sürdürüyor. Kuzeyden olmadı güneyden yükleniyor.

PKK’YA SİLAH SEVKİYATI TAM GAZ

ABD, PKK’ya silah sevkiyatına gerekçe olarak IŞİD’i göstermişti. Şu anda IŞİD tehdidi önemli ölçüde yok oldu. IŞİD buharlaştı. Ama, ABD’nin PKK’ya silah sevkiyatı tam gaz sürüyor. Sevk edilen silahlar da dikkat çekici. Hafif silahların yerini ağır silahlar almaya başladı. Zırhlı araçlar, tank, top, ...

PKK’ya verilen silahların IŞİD’le ilgili olmadığı ortada. “Tiyatroda, sahnede duvara asılı bir silah varsa, o silah eninde sonunda patlar.” Bu durum bölgede PKK’ya aktarılan milyarlarca dolarlık silah için de geçerli.

ABD’nin PKK’ya verdiği silahlar da patlayacak.

Hedefte Türkiye’nin de olduğu çok açık!

DURUM CİDDİ

Türkiye sıkıştırılıyor. ABD’de açılan Zarrab davasının asıl amacının ne olduğu belli. Avrupa ülkeleriyle yaşanan gerilim ortada. Anlayacağınız durum ciddi. Tehlike büyük. Her zamankinden çok birliğe ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz.

Komşu ülkelerle işbirliği girişimleri olumlu. Ama yetersiz. Irak Merkezi Hükümeti ile dostluk pekiştirilmeli. Bunun yanında Esad yönetimi ile bir an önce temasa geçmek şart. Hep söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz. Gecikme Suriye’den çok Türkiye’ye zarar veriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçimler partilerde cerahati patlattı 28 Mart 2024 | 1.002 Okunma Terör saldırılarının şifreleri 27 Mart 2024 | 587 Okunma ABD’nin Putin’e ‘sürpriz’i bu muydu? 25 Mart 2024 | 879 Okunma Batı dayattı faiz 500 baz puan arttı 24 Mart 2024 | 711 Okunma Rusya’da muhalefet de milli 22 Mart 2024 | 190 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar