Eğitimde toplu cinayet

1970’li yılların başıydı. Öğretmen Okulundaki Eğitim Psikolojisi öğretmenimiz Ali Örs’ün dersi vardı. Konumuz öğretmenlerin hatalarının öğrenciler üzerinde yaratacağı olumsuz...

1970’li yılların başıydı. Öğretmen Okulundaki Eğitim Psikolojisi öğretmenimiz Ali Örs’ün dersi vardı. Konumuz öğretmenlerin hatalarının öğrenciler üzerinde yaratacağı olumsuz etkilerdi. Örnekleriyle anlattı.

Arkasından da “Bir insan cinayet işler, 25-30 yıl hapis yatar. Öğretmenler çok cinayet işler ama hiç hapis yatmazlar” dedi.

Eğitim-öğretimin ne kadar önemli olduğunu, öğretmenlerin yapacağı hataların nelere yol açacağını, bu çarpıcı ifade ile dile getirmişti.

KULAĞIMIZA KÜPE OLMUŞTU

Öğretmenimiz bunları söyleyince sınıftaki arkadaşların yüzünü hala hatırlarım. Yapacakları işin ne kadar büyük sorumluluk istediğini hissetmişlerdi.

Şimdi çoğu emekli. Ama Ali Örs öğretmenimizin sözlerinin kulaklarına küpe olduğundan eminim.

TAKSİ DURAĞINDA AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğrencilerin geleceği açısından son derece önemli olan açıklamasını bir taksi durağında yaptı. Milyonlarca velinin merakını taksi durağından giderdi. TEOG’un kaldırıldığını ve bu yıl TEOG sınavlarının yapılmayacağını taksi durağından ilan etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD tehlikeli bir kumar oynuyor… 25 Nisan 2024 | 990 Okunma ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 341 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 531 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.381 Okunma Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar