ABD neden PKK'ya sarıldı?

ABD Irak ve Suriye’de yeni hamleler yapsa da işler istediği gibi gitmiyor. Suriye’deki planları tutar gibi görünse de tutmuyor. Bu hamurun daha çok su çekeceği ortada. Irak’ta yaptığı hesaplar da karıştı....

ABD Irak ve Suriye’de yeni hamleler yapsa da işler istediği gibi gitmiyor. Suriye’deki planları tutar gibi görünse de tutmuyor. Bu hamurun daha çok su çekeceği ortada.

Irak’ta yaptığı hesaplar da karıştı. İsrail’le iyi polis, kötü polis oynasalar da kimseyi kandıramıyorlar. Bölge yeni bir döneme hazırlanıyor.

ABD DEVRE DIŞI

Yıllardır bölgedeki esas oyuncu Amerika’ydı. Bütün aktörler Amerika’ya yaslanarak gücünü arttırmaya çalışıyorlardı. Şimdi tam tersi bir durum var. Astana’da başlayan süreç Amerika’yı devre dışı bıraktı.

Bölge ülkeleri, Rusya, İran, Irak, Suriye olaya el koydu. Bölge ülkeleri bir araya gelince Amerika da ancak “gözlemci” olabildi.

EMEVİ CAMİ

ABD 2011 yılında Suriye operasyonunu başlatırken bayramda “Emevi Camisinde namaz kılmaktan” söz ediliyordu. Ama köprülerin altından çok su aktı. “Esed” yeniden “Esat” oldu.

Emevi Camisinde namaz kılınmasına kılınacak. Ama bu namaz “işgal namazı”değil, “dostluk namazı” olacak. Amerika’yı delirten de bu!

PKK’YA SİLAH SEVKİYATI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçimler partilerde cerahati patlattı 28 Mart 2024 | 1.031 Okunma Terör saldırılarının şifreleri 27 Mart 2024 | 594 Okunma ABD’nin Putin’e ‘sürpriz’i bu muydu? 25 Mart 2024 | 879 Okunma Batı dayattı faiz 500 baz puan arttı 24 Mart 2024 | 711 Okunma Rusya’da muhalefet de milli 22 Mart 2024 | 190 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar