AKP için düğmeye basıldı mı?

Hem içerde, hem de yakın çevremizde gelişmeler hızlandı. ABD ve İsrail bölge haritasını değiştirmek için faaliyetlerini arttırdı. Büyük zorluklarla karşılaşacağını bile bile...

Hem içerde, hem de yakın çevremizde gelişmeler hızlandı. ABD ve İsrail bölge haritasını değiştirmek için faaliyetlerini arttırdı. Büyük zorluklarla karşılaşacağını bile bile yola çıktılar.

Ama daha işin başında sert kayaya çarptılar. Bağdat yönetiminden Kerkük hamlesi geldi. Merkezi Hükümet halk oylamasında bağımsızlığı destekleyen Kerkük Valisi Necmettin Kerim’i görevden aldı.

ABD-İsrail tepkili. Özellikle İsrail isyanda.

KONTROLDEN ÇIKAN

AKP İran bağımsızlık halk oylamasına karşı sert. Türkiye ve Irak’la birlikte hareket etmeye özen gösteriyor. ABD-Erdoğan ilişkisinin bozuk olmasından da memnun.

AKP (Erdoğan)-ABD ile ilişkileri uzun süredir limoni. Hatta daha da ötesi.

Geçmişte birlikte hareket etmiş olsalar da Türkiye’nin mecburiyetleri AKP’yi frenledi. Arkasından 15 Temmuz ABD/FETÖ darbe girişimi. ABD ile ilişkileri gerdi.

“Avrasya seçeneği”de Erdoğan’ın elini rahatlattı. 1995 sonrası “Türk generaller kontrolden çıktı” değerlendirmesi yapanlar, şimdi aynı tespiti AKP için yapıyor.

“AKP kontrolden çıktı.”

İNTİKAM HAMLELERİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçmen seçime ilgisiz: Adaylar bizden değil 29 Mart 2024 | 689 Okunma Seçimler partilerde cerahati patlattı 28 Mart 2024 | 1.189 Okunma Terör saldırılarının şifreleri 27 Mart 2024 | 646 Okunma ABD’nin Putin’e ‘sürpriz’i bu muydu? 25 Mart 2024 | 879 Okunma Batı dayattı faiz 500 baz puan arttı 24 Mart 2024 | 713 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar