AKP’de kırılma kaçınılmaz!

AKP kongre sürecinden geçiyor. Bu nedenle birçok il ve ilçede gerilim var. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, 2014’de bıraktığı parti ile yeniden başına geçtiği partinin epeyce...

AKP kongre sürecinden geçiyor. Bu nedenle birçok il ve ilçede gerilim var. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, 2014’de bıraktığı parti ile yeniden başına geçtiği partinin epeyce değişmiş olduğunu gizlemiyor.

Bu nedenle de işi sıkı tutuyor. İnce eleyip sık dokuyor.

‘DEĞİŞİM’ Mİ, TASFİYE Mİ?

AKP’de taşlar yerinden oynuyor. Erdoğan sık sık “Değişim, asla tasfiye değil”dese de “dilin çürük dişe gitmesi” durumu var.

Partide ciddi bir tasfiye gündemde. Ancak adı konmayınca kafalar karışıyor.

Tabandaki büyük bir kesimin de bunu istediği anlaşılıyor. Çeşitli illerde yaptığı toplantılarda konuyu “değişim”e getirince salon hareketleniyor. Bu durum pazar günü yapılan AKP İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda da açıkça görüldü. Erdoğan konuşmasında, “koltuklardan güç alan” siyasetçilerden söz edince ayağa kalkanlar oldu. Parti ve belediye yönetimlerini eleştiren bölümler salondan yoğun alkış aldı.

KIRILMA İŞARETİ

Erdoğan tasfiyeyi kırıp dökmeden yapmak istiyor. Bunun için de “değişim”e sığınıyor. Ama kimse de yemiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 407 Okunma Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 2.612 Okunma Savaş yayılır mı? 17 Nisan 2024 | 563 Okunma İran’ın başarısı Türkiye’yi rahatlatır 15 Nisan 2024 | 1.162 Okunma Milyarlarca dolarlık tarikatlar! 14 Nisan 2024 | 2.553 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar