AKP’ye gollük paslar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar ve AKP sözcüleri son günlerde maden bulmuş gibiler. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile bazı CHP milletvekillerinin açıklamaları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar ve AKP sözcüleri son günlerde maden bulmuş gibiler. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile bazı CHP milletvekillerinin açıklamaları üzerine tepinip duruyorlar.

CHP’den gelen “pasları” gole çevirmeye çalışıyorlar.

Öyle görünüyor ki bu durum önümüzdeki günlerde de sürecek. CHP yığınakta hata yapınca, bunu taktiklerle düzeltemiyor. Bir yeri tıkasa diğer yerden patlıyor.

SİLKELESEN DÜŞECEKLER

Bizzat Erdoğan partisindeki erimeden söz ediyor. Yaptıkları hataların buna yol açtığını vurguluyor. “Defolu” yöneticilerden şikayetçi. Yollarını ayıracaklarını söylüyor.

AKP’nin 16 yılını düşündüm. Böylesi bir durum ilk kez yaşanıyor.

Eskiden siyasette “silkele düşecekler” modası vardı. Demirel ve Özal hükümetleri için kullanılırdı. AKP hala birinci parti olsa da, en yakın rakibini neredeyse ikiye katlasa da sıkıntısı büyük. Artık çıta yüzde 50+1’e yükseldiği için durumu sallantıda.

Eskilerin deyimi ile silkelesen yıkılacak.

ABD PLANIYLA OLUR MU?

Ama CHP, AKP’yi ve Erdoğan’ı yıkmak için halka değil, ABD ve AB’ye güveniyor. Onların planları ile Erdoğan’ı yıkmaya çalışıyor.

PKK/HDP’den gelen mesaj açık. Selahattin Demirtaş Edirne’den, Sırrı Süreyya Önder Ankara’dan ses veriyor. “Elimizi sıkıca tutalım, bırakmayalım.”

“Adalet yürüyüşünde” yapılan işbirliği Çanakkale’de yapılacak kurultayda perçinlenmek isteniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçmen seçime ilgisiz: Adaylar bizden değil 29 Mart 2024 | 704 Okunma Seçimler partilerde cerahati patlattı 28 Mart 2024 | 1.189 Okunma Terör saldırılarının şifreleri 27 Mart 2024 | 652 Okunma ABD’nin Putin’e ‘sürpriz’i bu muydu? 25 Mart 2024 | 879 Okunma Batı dayattı faiz 500 baz puan arttı 24 Mart 2024 | 713 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar