10 maddede CHP’nin vizyonu

Aydınlık Gazetesi Yazarı İsmet Özçelik'in bugünkü (05.12.2022)''10 maddede CHP’nin vizyonu'' başlıklı yazısı.

CHP'nin 'İkinci Yüzyıla Çağrı' başlıklı ‘vizyon belgesi’ için hem iktidar hem de muhalefette ortak kanaat oluştu: Dağ fare doğurdu! Kılıçdaroğlu'nun haftalardır reklamını yaptığı vizyonda plan yok, kaynak yok, üretim yok, komşularla işbirliği yok...

Ayağı yere basmayan vaatler ile Batı'ya gönderilen selamlar var...  

CHP'nin “vizyon belgesi” her şeyden önce Türkiye koşullarına uygun değil. Boş vaatler sıralanmış, Batı kaynaklarından süslü cümleler kopyalanmış. Ankara'da yazılmadığı o kadar belli ki... Sıradan bir tez niteliğinde. 

Türkiye’nin acil ihtiyacı üretim. Önce tasarruf sonra kamu müdahalesi için plan gerekli. Fakat “vizyon belgesi”nde hiçbirinden söz edilmiyor. Ekmek teknesi yerine, kısa vadede ulaşılamayacak teknolojik hedefler konuluyor.

Belgede dev projelerden, büyük yatırımlardan bahsediliyor. Fakat kaynak belirtilmiyor. Gerçi yeni ithal danışman Amerikalı Jeremy Rifkin'in yazdıklarında ipucu var. Rifkin, “Ekonomik NATO” istiyor. CHP politikalarına uygun.

Her sunumda, Batı’dan gelecek fonlara vurgu yapıldı. Sıcak para talebi öne çıkıyor. 100 milyar dolardan bahsediliyor. Bu parayı kim, ne için verecek belli değil. Fakat AB dayatmalarının emir telakki edildiği kesin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçmen seçime ilgisiz: Adaylar bizden değil 29 Mart 2024 | 188 Okunma Seçimler partilerde cerahati patlattı 28 Mart 2024 | 1.173 Okunma Terör saldırılarının şifreleri 27 Mart 2024 | 598 Okunma ABD’nin Putin’e ‘sürpriz’i bu muydu? 25 Mart 2024 | 879 Okunma Batı dayattı faiz 500 baz puan arttı 24 Mart 2024 | 713 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar