1 Mart Tezkeresi ve CHP’deki tasfiye

Perşembe günü “1 Mart Tezkeresi”nin reddedilişinin 15. yıldönümüydü. 1 Mart 2003’de tezkerenin Meclis’te reddedilmesi için mücadele eden CHP’nin 22. Dönem milletvekilleri Anadolu Kulübünde bir...

Perşembe günü “1 Mart Tezkeresi”nin reddedilişinin 15. yıldönümüydü. 1 Mart 2003’de tezkerenin Meclis’te reddedilmesi için mücadele eden CHP’nin 22. Dönem milletvekilleri Anadolu Kulübünde bir araya geldiler.
Beni de davet ettiler. Seve seve gittim.
Kimler yoktu ki..!
Kemal Anadol, Onur Öymen, Oğuz Oyan, Zekeriya Akıncı, Tacidar Seyhan, Algan Hacaloğlu, Halil Akyüz, Emin Koç, M. Lütfü Baydar, Mustafa Gazalcı, Ali Topuz, Mustafa Özyürek, Algan Hacaloğlu, Cevdet Selvi, Oya Araslı, Yılmaz Ateş, Gaye Erbatur, Atilla Emek, Ergün Aydoğan, ...

ÇUCUKLARIMIZA EN DEĞERLİ MİRAS

Yaşamını yitirenler dışında neredeyse bütün grup oradaydı. Katılanların önemli bir bölümü şu anda Ankara dışında yaşıyordu. Ama söz konusu “1 Mart Tezkeresin reddedilişinin 15. yıldönümü kutlamaları” olunca bir günlüğüne de olsa gelmişlerdi.
Hepsinin gözleri ışıl ışıldı. 1 Mart Tezkeresine ret oyu vermenin gururunu yaşıyorlardı. Özgüvenleri tamdı. “1 Mart Tezkeresini reddederek ülkeye borcumuzu ödedik” havasındalardı.
“1 Mart Tezkeresine verdiğimiz ret oyu çocuklarımıza, torunlarımıza bıraktığımız en değerli miras”  diyorlardı.

ANTİEMPERYALİST RUH

22. Dönem milletvekilleri bir yandan o günlerle ilgili anılarını anlatırken bir yandan da hasret gideriyorlardı. Sohbetlerde ve kürsüden yapılan konuşmalarda antiemperyalist ruh hâkimdi.
Yüzlere baktım. Saçlar ağarmış, biraz yaşlanmışlardı. Ama konu, “1 Mart Tezkeresi”nin reddine gelince dimdik duruyorlardı.

AKP’LİLERE TEŞEKKÜR

“1 Mart Tezkeresi&...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bölgemizde dengeler hızla değişiyor 19 Nisan 2024 | 410 Okunma Düğmeye kim bastı? 18 Nisan 2024 | 2.622 Okunma Savaş yayılır mı? 17 Nisan 2024 | 563 Okunma İran’ın başarısı Türkiye’yi rahatlatır 15 Nisan 2024 | 1.162 Okunma Milyarlarca dolarlık tarikatlar! 14 Nisan 2024 | 2.554 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar