Şehit Gaffar Okkan'a 'dangalak' demek ifade özgürlüğüymüş

Halk Tv Yazarı İsmail Saymaz'ın bugünkü (14.06.2022)''Şehit Gaffar Okkan'a 'dangalak' demek ifade özgürlüğüymüş'' başlıklı yazısı.

Türkiye'de düşünce ve ifade hürriyetinin sınırları, asla tahmin edemeyeceğiniz ölçüde genişledi. Bu müjdeyi benden duyun isterim.

Örneğin, şu tweet:

"Hizbullah cemaatinin en büyük hizmetlerinden biri, Gaffar Okkan gibi bir dangalağı öldürmekmiş!"

Yahut:

"Allah onların da sonunu çok sevdikleri Gaffar Okkan gibi yapsın, amin."

Bir de bu var tabi:

"Hizbullah'ın kökünü kurutacağım diyen emniyetçinin öldürülme yıl dönümünde halk hep bir ağızdan 'Biji Hizbullah' diyor. Ne garip değil mi:)"

Asıl garip olan, üç tweetin sahibi M.T.'nin geçen yıla kadar Diyarbakır Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı olmasıydı.

Diyeceksiniz ki...

Herhalde mahkum olmuş ve memuriyetten el çektirilmiştir.

İşte, şimdi çuvalladınız.

Artık eski Türkiye yok, bayım!

Şiir okuduğu için tutuklandığı günler geride kaldı.

Hizbullah yanlısı M.T., yargılandığı davada, ifade özgürlüğü gerekçesiyle beraat etti. Milli Eğitim Bakanlığı, Hizbullah propagandasından ötürü bir günlük maaş kesme ve Okkan'a hakaretten kınama cezası verdi. Evet, sadece bu kadar.

Hizbullah propagandası yapan ve Okkan'a hakaret eden bir müdür ve iki müdür yardımcısına dava bile açılmadı. İkisi hala koltuklarını koruyor.

Ben yazdım, düğmeye basıldı
O tarihte yazarı olduğum Sözcü Gazetesi'nde 25 Ocak 2021'de çıkan "Gaffar Okkan'a küfür edenler okulda müdür!" başlıklı haberimde, bu skandalı Türkiye'ye duyurmuştum. Diyarbakır’da bir imam hatip lisesinin müdür yardımcısı M.T., bir imam hatip lisesinin müdürü S.A. ve ilkokul müdürü M.G.'nin tweetlerini aktarmıştım.

Bugün öğreniyorum ki...

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, bu yazımın çıktığı gün üç öğretmenin paylaşımlarına ilişkin rapor hazırladı. Üç isme ek olarak yine Diyarbakır’da bir yatılı bölge ortaokulun müdür yardımcısı F.T. de ifadeye çağrıldı.

Suçlama, yasadışı Hizbullah propagandası.

Üç öğretmene takipsizlik verilmiş

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meral Akşener tarih oldu 09 Nisan 2024 | 2.311 Okunma Hilvan’da siyasi haydutluk 06 Nisan 2024 | 804 Okunma ‘Değişmeyen kaybetti, değişen başardı‘ 05 Nisan 2024 | 910 Okunma Van’da ne oldu? 04 Nisan 2024 | 2.751 Okunma 10 ay gecikmiş bir zafer 02 Nisan 2024 | 2.558 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar