Özel’in Trabzon mitingi emekli protestosuna döndü

Sözcü yazarı İsmail Saymaz bu hafta 'Özel’in Trabzon mitingi emekli protestosuna döndü' başlıklı yazısını kaleme aldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Trabzon mitinginde açılan bir pankart meydandaki kalabalığın kimliğini ve ruh halini ortaya koyuyor.

Pankartta şöyle yazıyor: 

“Emekli maaşı gibiyim, kimse benimle geçinemiyor.”

CHP, ORTAHİSAR’I ALABİLİR

Özel, Karadeniz seyahatinin ikinci gününe Trabzon Mitingi ile başladı. 

Mitingin ramazan gününe denk gelmesi ve iftardan önce, saat 13’te başlaması nedeniyle katılım biraz düşüktü. Ancak coşkulu bir kitle vardı.

Trabzon’un merkez ilçesi olan Ortahisar’ı eski CHP milletvekili Ahmet Kaya’nın kazanacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Trabzon Belediyesi’ni 2004-2009 yılları arasında yöneten CHP, 15 yıl sonra şehir merkezini alabilir. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun etkisi Trabzon sokaklarında güçlü şekilde hissediliyor. Ortahisar el değiştirirse bunda İmamoğlu’nun büyük payı olacak.  

Yeniden Refah Partisi’nin aday çıkarması ve AK Parti’den ayrılan bazı siyasetçilerin bağımsız aday olması nedeniyle Trabzon’un ilçelerinde de sürpriz sonuçlar görülebilir.

Pankart hem güldürdü hem de düşündürdü.

KÜRSÜDE İKİ EMEKLİ

Meydanda ve meydanı çevreleyen demirlerin dışında toplananların çoğunluğu 49 yaş üstü vatandaşlardan ve emeklilerden oluşuyordu. Pankartlar ve sloganlar emekli maaşları, geçim sıkıntısı ve fahiş kiralar üzerine yoğunlaşıyor.

Özel, taleplerini haykıran Bülent Kayatem ve Ahmet Altındaş adlı iki vatandaşı, seslerini duyurabilmeleri için otobüsün üzerine davet etti.

Kayatem, emeklilerin perişan halinden söz ederek, şöyle dedi:

“Emeklilerin durumu gerçekten vahim. Ben cumhurbaşkanı olayım, emeklim 10 bin lira alıyorsa rahat uyuyamam. Trabzon’da çıkalım, dolaşalım. 10 bin liraya kira varsa, onlara ölene kadar hizmet edeceğim. Sokağa çıkamaz olduk. Bir çay 10 lira. Bir simit 10 lira. Lokantaya gitme, markete gitme, peynir alma, vitrine bakma, sağa dönme, sola dönme... Ne yapacağız biz Allahınızı severseniz! 10 bin liraya ne yapabiliriz? Ölelim mi? Yaşarken öldük. Alın canımızı da kurtulalım.”

Altındaş da şunları söyledi:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir 25 Nisan 2024 | 3.843 Okunma Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast 19 Nisan 2024 | 5.703 Okunma Meral Akşener tarih oldu 09 Nisan 2024 | 2.332 Okunma Hilvan’da siyasi haydutluk 06 Nisan 2024 | 810 Okunma ‘Değişmeyen kaybetti, değişen başardı‘ 05 Nisan 2024 | 912 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar