Marmara’yı eski Haliç’e çevirmek

Atık suları ileri kademede arıtılmalı. Arıttığınızda kirlilik yükü 10 kat azalacak. Marmara, azot fosfor kirliliği yüzünden boğuluyor

Başta İstanbul olmak üzere bütün Marmara kıyıları, ‘müsilaj' ve ‘deniz salyası' denilen bir örtüyle kaplandı. Atık suların Marmara'ya deşarj edilmesinden kaynaklanan kirlilik gitgide çevre felaketine dönüşüyor.

Ne denizin kıyısında yürümek mümkün.

Ne kayıkla balığa çıkmak, ne de suya dalmak!

İstanbul'u 1994 yılından 2019'a kadar 25 yıl, Türkiye'yi 2002'den beri idare eden siyasal İslamcılar vaktiyle ileri biyolojik artırma tesisi kurmayarak neden oldukları veya betonlaşmayı sınırsızca arttırarak tetikledikleri felaket karşısında ya CHP'nin meymenetsizliğini gerekçe gösteriyor ya da çözüm yolu olarak Kanal İstanbul'u sunuyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, aklımızca alay edercesine Kanal İstanbul inşa edildiğinde Karadeniz'in temiz sularının Marmara'ya karışarak müsilajı bitireceğini savunuyor.

Karaismailoğlu, Karadeniz'in Avrupa'nın en kirli denizi olduğunu bile bilmiyor.

Bilim insanları, Balkanlar'da sanayi atıklarıyla kirlenerek gelen Tuna'nın Karadeniz'e karıştığını ve Marmara'daki kirlenmeyi arttıracağını söylüyor.

...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gökhan, ‘Zan’ altında 19 Mart 2024 | 482 Okunma CHP’nin imamı, AK Parti’nin kalesini sarsıyor 18 Mart 2024 | 8.635 Okunma Bir seçimi de montajsız kazanamayacak mısınız? 15 Mart 2024 | 2.705 Okunma MOSSAD’ın emekli polis şebekesi 12 Mart 2024 | 518 Okunma Erbakan: “Buna verirseniz CHP gelir” demek şantajın dik alasıdır! 11 Mart 2024 | 2.884 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar