Lise pansiyonları İlim Yayma’ya tahsis edildi

Sözcü yazarı İsmail Saymaz bu hafta 'Lise pansiyonları İlim Yayma’ya tahsis edildi' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Bir eğitim kurumunda sosyal etkinlik mi yapmak istiyorsunuz?

Okullar dingonun ahırı olmadığına göre bazı şartları var.

Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlik İzinleri Yönergesi’nin 6. maddesine göre, etkinlikte görev alacak kişilerden kamu kurum ve kuruluşları ile yükseköğretimde çalışanların görev yeri kağıtları, öğrenim görenlerin öğrenci belgeleri gösterilmeli.

Bunların dışındakilerin fotoğraflı özgeçmişleri ve adli sicilleri ile yapılacak etkinliğin gerektirdiği diploma, sertifika ve evrakları sunulmalı.

Yani, eğitim verecek olanın bir eğitim sahibi olması gerekiyor. 

O takdirde Milli Eğitim Müdürlüğü’nce izin verilebilir.     

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde ise iki lise pansiyonu hiçbir şart yerine getirilmeden İlim Yayma Cemiyeti’ne tahsis edildi. 

HAFTADA BİR GÜN

İlim Yayma Cemiyeti Bismil Şube Başkanı Mehmet Şerif Aras, 31 Ekim 2023’te İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurarak, Selahattin Eyyubi İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi’nin yurdunda kalan öğrencilerle çarşamba günleri, Mecit Çelik Kız İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi’nin yurdunda kalan öğrencilerle de pazartesi günleri ‘Milli ve Manevi Değerler’ kapsamında her hafta sohbet yapacaklarını bildirdi.

Aras, “Gerekli iznin verilmesi konusunda gereğini arz ederim” dedi. 

Sohbet verecek isimleri liste halinde ekledi.

BAŞKANIN EŞİ DERS VERECEK

İsimler şu şekilde: 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast 19 Nisan 2024 | 5.701 Okunma Meral Akşener tarih oldu 09 Nisan 2024 | 2.322 Okunma Hilvan’da siyasi haydutluk 06 Nisan 2024 | 810 Okunma ‘Değişmeyen kaybetti, değişen başardı‘ 05 Nisan 2024 | 912 Okunma Van’da ne oldu? 04 Nisan 2024 | 2.752 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar