Konca Kuriş’in ağabeyi: “Hüda Par’la ittifak kanımızı dondurdu”

Hizbullah’ın siyasi kanadı olan Hür Dava Partisi (Hüda Par) Cumhur İttifakı’na katıldı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a, parlamento seçiminde ise AK Parti’ye oy vermesi...

Hizbullah’ın siyasi kanadı olan Hür Dava Partisi (Hüda Par) Cumhur İttifakı’na katıldı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a, parlamento seçiminde ise AK Parti’ye oy vermesi karşılığında Hüda Par, TBMM’de temsil edilecek. Kimi Hüda Par’lılar AK Parti’nin güneydoğu listelerinden milletvekili yapılacak.

Türkiye çapında 150 bin-200 bin civarında oyu bulunan Hüda Par, ittifaka “Evet” deyince Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bir çırpıda yerli ve milli ilan edildi.

Oysa Hüda Par’ın dini rehber gördüğü, Hizbullah’ın da lideri olan Edip Gümüş, İran’da yaşıyor ve Türkiye tarafından Kırmızı Bültenle aranıyor. Hüda Par lideri Zekeriya Yapıcıoğlu, İçişleri Bakanlığı ve MİT’in aksine Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmediğini belirtiyor.

Bu olgulara rağmen MHP lideri Bahçeli, önceki gün “Hizbullah terör örgütüyle Hür Dava Partisi arasında berrak bir ilişkiye, bu çerçevede ikna ve tevsik edici bir bilgiye bu zamana kadar tesadüf edilmemiştir” dedi, diyebildi.

Aslında İçişleri ve Adalet bakanlıklarının arşivi Bahçeli’ye ikna edici kanıtlar sunuyor. Gerçi Hüda Par’ın Hizbullah tarafından kurulduğunu bilmek için bir kaynağa ihtiyaç yok. Ve zaten Hüda Par, Hizbullah gibi “Allah'ın partisi” anlamına geliyor.

Hüda Par’lılar kendisini ‘Hizbullah Cemaati’nin üyesi’ görüyor. Beykoz’da, 2000’de polisle çatışarak ölen Hüseyin Velioğlu’nu şehit sayıyorlar. Hizbullah'ın şehit ettiği eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’a küfrediyorlar. Küfredenler ilkokul, ortaokul ve lise müdürü yapılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meral Akşener tarih oldu 09 Nisan 2024 | 2.305 Okunma Hilvan’da siyasi haydutluk 06 Nisan 2024 | 801 Okunma ‘Değişmeyen kaybetti, değişen başardı‘ 05 Nisan 2024 | 908 Okunma Van’da ne oldu? 04 Nisan 2024 | 2.750 Okunma 10 ay gecikmiş bir zafer 02 Nisan 2024 | 2.557 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar