Kılıçdaroğlu: Ensar ve TÜRGEV'in bütün kayıtlarını mahkemeye isteyeceğiz

Halk Tv Yazarı İsmail Saymaz'ın bugünkü (26.05.2022)''Kılıçdaroğlu: Ensar ve TÜRGEV'in bütün kayıtlarını mahkemeye isteyeceğiz'' başlıklı yazısı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Düzce'deydi. Beş yıl önce 'Adalet Yürüyüşü' için Ankara'dan İstanbul'a yürürken, kamp alanına kamyonla gübre dökülen bu şehirde büyük bir ilgiyle karşılandı. Engelleme çabalarına rağmen sabah bisiklet kulübü tarafından selamlandı. Kamyoncular Kooperatifi'ni ziyaret etti. Esnafı dolaştı. Meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla buluştu. Kadınlarla ve gençlerle sohbet etti.

En çok merak edilen konu, Kılıçdaroğlu'nun bir gün önceki videosunda dile getirdiği, Erdoğan Ailesi'nin TÜRGEV ve Ensar vakıfları üzerinden ABD'deki TURKEN Vakfı'na para aktardığı ve bu ülkeye kaçacakları iddiasıydı. Erdoğan'ın dava açmaya hazırlandığı Kılıçdaroğlu, Düzce'de sorularımı yanıtladı.

TÜRGEV ve Ensar üzerinden ABD'ye para aktarıldığını iddia ettiniz. Ancak AK Parti "Bunlar öğrenci yurdu için gönderdi" diye yanıt verdi.

Eğer yurt yapılacaksa koskoca Türkiye Cumhuriyeti devleti yapamıyor mu? Manhattan adasında öğrenci yurdu mu olur? 35 katlı bina yapmışsınız, metrekaresi 10 bin dolar orada. Bunlar Türkiye'yi ve bizi kandıracaklarını mı sanıyor? Madem yurt yapacaklar, madem samimiler, madem bu kadar doğru dürüst iş yapacaklar neden bu rakamları Türkiye'de kendi vatandaşlarına açıklamadılar? Bu rakamları nereden öğreniyoruz? ABD Hazine Bakanlığı'nın internet sitesinden. Bizden niye gizliyorlar? Neyi kaçırıyorlar? Evet, video yayınladım. Evet, İnönü'nün dediği gibi suçluların telaşı içindeler. Hep beraber saldırıyorlar. Yok, 15 Temmuz. Yok, bilmem ne. Kardeşim, ben size soru soruyorum. Senin aile bireylerinin kurdukları vakıflar ve bu vakıflar aracılığıyla Amerika'ya gönderdiğin para, kardeşim! Niye gönderiyorsun? Muhammed Ali'nin çiftliğini aldın. Orası da mı öğrenci yurdu olacak? 35 katlı bina yaptın. Oraya ne yapacaksın? Geleceğini hazırlıyorsun. Bilmiyor muyuz? Bizi mi kandırıyorlar? Çocuk muyuz? Kimler bağışladı o paraları? O paraları nereden aldınız?

Türkiye'den toplanan paraları kastediyorsunuz değil mi?

Elbette. Bunlar kamuya yararlı vakıflar. TÜRGEV ve Ensar. Kamuya yararlı kuruluş neden bütün hesaplarını kamuoyu ile paylaşmaz? Neden kimden ne kadar bağış aldığını açıklamaz? Neden biz gidip IRS'in (Amerikan Vergi Dairesi) internet sitesinden öğrenelim?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler 29 Mart 2024 | 758 Okunma İmamoğlu, farkı açıyor 28 Mart 2024 | 5.609 Okunma Lise pansiyonları İlim Yayma’ya tahsis edildi 27 Mart 2024 | 1.056 Okunma Deprem suçlusu müteahhit kamu binaları yapıyormuş! 25 Mart 2024 | 1.060 Okunma Kaçak ocak kapanmasın diye işçiyi yakmışlar 22 Mart 2024 | 1.034 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar