Kılıçdaroğlu, CHP'nin gayriresmi cumhurbaşkanı adayı

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (23.05.2022)'' Kılıçdaroğlu, CHP'nin gayriresmi cumhurbaşkanı adayı'' başlıklı yazısı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na destek için İstanbul'da gerçekleştirdiği miting Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığının gayriresmi ilanına dönüştü.

İlki geçen yıl 4 Aralık'ta Mersin'de yapılan 'Milletin Sesi Mitingi'nin ikincisi Bursa'da düzenlenecekti. İhtimaldir ki, bölgesel nitelikte bir etkinlik olacaktı. Fakat Kılıçdaroğlu açısından tarihin akışını hızlandıran iki gelişme yaşandı.

Bir: Cumhurbaşkanı adaylığı yoklaması için Doğu Karadeniz gezisine çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun otobüsü Artvin-Rize-Trabzon karayolunda siyasi şarampole yuvarlandı.

İki: Kaftancıoğlu'nun cezası Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından onandı.

Kılıçdaroğlu, akıllıca bir hamleyle mitingi İstanbul'a kaydırarak, partisinin örgütlerini harekete geçirdi. Yarım milyon insan Maltepe'de toplandı.

Kürsüde, Kılıçdaroğlu'nun iki elini yana açmış haldeki bir fotoğrafı ve 'Milletin Sesi' yazısı vardı. Miting başlamadan önce buluşmanın Kaftancıoğlu için özel tasarlandığını düşünmüştüm. Yanılmışım.

Yanlış anlaşılmasın, Kaftancıoğlu'ndan övgüyle söz edildi.

Kaftancıoğlu, CHP'lileri selamladı da.

Fakat bütün hazırlıklar Kılıçdaroğlu içindi.

Korku ikliminin aparatları
Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, "Türkiye'yi zifiri karanlığa sürüklemek", "İnsanları korkuyla sindirmek" isteyenlerden söz etti.

Bunlar "Korku iklimi aparatları" idi.

Kimler miydi?

Kılıçdaroğlu, iktidarı oluşturan cepheyi şöyle tarif etti:

"Siyasallaşmış yargı, mafya, uyuşturucu kaçakçıları, uyuşturucu baronları, paramiliter yapılar, beşli çeteler, yandaş medya ve beslemeleri, trol ağaları, insan ve silah kaçakçıları, hepsi ama hepsi birlikte çalışıyor. Bunların tek bir amacı var: Korku iklimi yaratmak ve bu iklimden yararlanmak."

Kılıçdaroğlu, 'harami düzenine' benzettiği iktidara karşı "Neye inandığımız, geçmişte hangi partiyi desteklediğimiz önemli değil" diyerek, "dindarı dinsizi, sofusu sufisi" dahil herkesi mücadeleye çağırdı. Genç muhafazakarlara özel olarak seslendi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir 25 Nisan 2024 | 3.521 Okunma Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast 19 Nisan 2024 | 5.703 Okunma Meral Akşener tarih oldu 09 Nisan 2024 | 2.326 Okunma Hilvan’da siyasi haydutluk 06 Nisan 2024 | 810 Okunma ‘Değişmeyen kaybetti, değişen başardı‘ 05 Nisan 2024 | 912 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar