Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce görüşmesinin perde arkası... Kılıçdaroğlu kaybederse İnce de kaybeder

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adaylığı kampanyasını başlattıktan bir gün sonra, geçen salı Konya’nın Ereğli ilçesindeydi.Konya, AK Parti’nin İç Anadolu'daki...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adaylığı kampanyasını başlattıktan bir gün sonra, geçen salı Konya’nın Ereğli ilçesindeydi.
Konya, AK Parti’nin İç Anadolu'daki kalesi.
Erdoğan, 2018’de bu şehirde yüzde 74.2 oy aldı.
Cumhur İttifakı, bir yıl sonraki yerel seçimde belediyeyi yüzde 70.5 oyla kazandı. Herhalde Selçuklular bile Konya’ya bu kadar egemen olmamıştı.
Kılıçdaroğlu, iktidarın milliyetçi muhafazakarları kazanmaktan geçtiğini bildiği için Milli Görüş’ün başkenti kabul edilen Konya’ya özel ilgi gösteriyor.
Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik’in Konyalı olması;
Akşehir’de türbesi bulunan Seyyit Mahmut Hayrani’nin soyundan geldiğini vurgulaması muhafazakarlar için de mesaj içeriyor.
Öte yandan, Ereğli’nin Konya’da laik yaşam ve sol düşünceye en açık ilçe olduğunu eklemeliyim.
Tercih bu yönden de isabetli.
Kılıçdaroğlu’nun konuşma yaptığı Atatürk Kapalı Spor Salonu tıklım tıklımdı. Salon dolduğu için kapı önünde yüzlerce yurttaş vardı. Kılıçdaroğlu’nun beraberinde Yavaş ve İmamoğlu’nun olması coşkuyu arttırdı. Ereğli çarşısındaki esnaf ziyaretini izdihamdan tamamlayamadı.

‘Muharrem bey yabancımız değil’Dakikalar sonra Kılıçdaroğlu, benim de aralarında olduğum üç gazetecinin karşısına geçti. Kılıçdaroğlu’na Memleket Partisi’ni ve Muharrem İnce’yi ne zaman ziyaret edeceğini sordum.
Şu yanıtı verdi:
“Muharrem Bey ile görüşeceğim. Muharrem Bey, yabancımız değil ki. Uzun süre partide çalışmış bir arkadaşımız. Elbette görüşürüm. Giderim, oturur konuşuruz, dertleşiriz. Büyük ihtimalle yarın görüşeceğim. Memleket Partisi'nin beklentisi ne, görüştüğümüzde göreceğiz.”
Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını Halk TV ekranından duyurdum. Aynı anlarda CHP ile Memleket Partisi arasındaki telefon trafiği hızlandı. Çarşamba günü saat 17 için sözleşildi.İttifak konuşulmadıKılıçdaroğlu, görüşmeye Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Altay, Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast 19 Nisan 2024 | 4.635 Okunma Meral Akşener tarih oldu 09 Nisan 2024 | 2.320 Okunma Hilvan’da siyasi haydutluk 06 Nisan 2024 | 810 Okunma ‘Değişmeyen kaybetti, değişen başardı‘ 05 Nisan 2024 | 912 Okunma Van’da ne oldu? 04 Nisan 2024 | 2.752 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar