Hukuk tanımazdan Adalet Bakan Yardımcısı olur mu?

Halk Tv Yazarı İsmail Saymaz'ın bugünkü (07.06.2022)''Hukuk tanımazdan Adalet Bakan Yardımcısı olur mu?'' başlıklı yazısı.

Anayasa Mahkemesi'ni (AYM) takmayan hakim olur mu?

Kanuna-kitaba bakarsanız olmaması gerekir.

En azından İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Akın Gürlek'e kadar yargının içtihadı böyleydi. Gürlek, AYM'nin CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkındaki ihlal kararını tanımadı ve hukuk düzenine meydan okudu.

Gürlek'in cüreti, sırtını dayadığı iktidardan geliyor.

Çünkü Türk yargısı FETÖ'cü hakim ve savcıların tasfiye edildiği 15 Temmuz'dan bu yana Beştepe Hukuk Bürosu olarak hizmet veriyor. FETÖ'den boşaltılan kadrolara AK Partili avukatlar ve iktidara biat etmiş tarikat ve cemaatlerin üyeleri atandı. Partizanlar ve müritlerden oluşan yargı erki FETÖ'cü abileri gibi talimat doğrultusunda terör davaları açıp kararlar veriyor, siyasi hasımlarını tutuklayıp etkisiz hale getiriyor.

Bu mahkemeler kimi zaman kendini TBMM sanıyor.

Anayasanın ve yasaların yerini mahkeme kararları alıyor. Bu şekilde kamusal alanın sınırı çiziliyor. Hangi eylemin meşru ve yasal, hangisinin suç olduğu saptanıyor. Kimin makbul vatandaş, kimin terörist ve darbeci olduğu 'tayin' ediliyor.

Bazen pazarlık masasına dönüşüyor.

Yabancı din adamları ve gazeteciler köle pazarlığı için içeriye atılıp yargılanıyor.

Bazen tarih kürsüsü oluyor.

Kadir Mısıroğlu'dan alıntılarla bugünden geriye doğru 'yalan söyleyen tarih' yazılıyor ve siyasal İslamcı hurafelere göre tarih inşa ediliyor. Başta Atatürk olmak üzere Kuvayi Milliye kahramanları hain, tescilli İngiliz işbirlikçileri kahraman ilan ediliyor.

Beştepe Hukuk Bürosu'nun çalışkan avukatları arasında Hakim Akın Gürlek, birinci sırada geliyor.

"Hakimler yorum yapmaz" denir ya hep.

Gürlek de kararlarıyla konuşuyor.

Hakim beyin bir kararı yoktur ki siyasi ihtiyaca denk düşmesin.

Hatalı bulunup bozulmasın.

Gürlek'in 'ak' sicili
Misal, ömürleri tarikat ve cemaatlerle mücadeleyle geçmiş Sözcü Gazetesi'nden Emin Çölaşan, Necati Doğru ve Metin Yılmaz'ı bu örgüte yardımdan hapse mahkum etti.

Karara AK Partililer bile inanmadıkları için FETÖ-METÖ demeyip Sözcü'yü ziyaret ediyorlar. Sözde FETÖ'cü Çölaşan'la çay içip fotoğraf çektiriyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast 19 Nisan 2024 | 4.504 Okunma Meral Akşener tarih oldu 09 Nisan 2024 | 2.320 Okunma Hilvan’da siyasi haydutluk 06 Nisan 2024 | 810 Okunma ‘Değişmeyen kaybetti, değişen başardı‘ 05 Nisan 2024 | 912 Okunma Van’da ne oldu? 04 Nisan 2024 | 2.752 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar