HDP’den Demirtaş’a yanıt: Bize başvurmadı   

Eski HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, www.artigercek.com adlı internet sitesinde yayınlanan söyleşisinde, seçim sonuçlarından ötürü partisini eleştirdi.“Yeşil Sol’u da...

Eski HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, www.artigercek.com adlı internet sitesinde yayınlanan söyleşisinde, seçim sonuçlarından ötürü partisini eleştirdi.

“Yeşil Sol’u da Kılıçdaroğlu’nu da daha yüksek bekliyordum” dedi.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın kağıt üzerinde kaldığını söyledi. TİP’i kastederek, bazı bileşenlerin ittifak yokmuş gibi davrandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı adayı olma istediğini HDP’ye ilettiğini, ne var ki kendisine yanıt verilmediğini öne sürdü.

Demirtaş’ın sözleri şu şekilde:

“Genel merkezimize cumhurbaşkanı adayı olmaya hazır olduğumu ve seçimi ikinci tura bırakıp demokratik hamlelerle daha fazla katkı sunabileceğimizi belirttim. Adaylığım partimizin oy oranını artırabilir dedim. Aslında siyasi yasağım yoktu, ama YSK adaylığımı reddetse bile sonrasında ortaya çıkaracağımız adayı tabanımızın sahiplenmesinin daha kolay olacağını belirttim. Bu önerim herhangi bir gerekçe sunulmadan reddedildi. Gerekçesini halen bilmiyorum.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast 19 Nisan 2024 | 5.701 Okunma Meral Akşener tarih oldu 09 Nisan 2024 | 2.322 Okunma Hilvan’da siyasi haydutluk 06 Nisan 2024 | 810 Okunma ‘Değişmeyen kaybetti, değişen başardı‘ 05 Nisan 2024 | 912 Okunma Van’da ne oldu? 04 Nisan 2024 | 2.752 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar