HDP, Kılıçdaroğlu’na destek için aday çıkarmayacak

Günlerdir beklenen buluşma dün gerçekleşti: Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’nin eşbaşkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ı TBMM’de ziyaret...

Günlerdir beklenen buluşma dün gerçekleşti: Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’nin eşbaşkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ı TBMM’de ziyaret etti. Buluşmanın parti genel merkezinde değil, TBMM’de yapılması HDP’nin tercihiydi.

HDP’liler Kılıçdaroğlu’na, tercihin gerekçesini “Siz her zaman ‘Kürt sorununun çözümü Meclis’te olsun’ diyorsunuz. Biz de aynısını söylüyoruz. Bu yüzden Meclis’te görüşelim dedik. Sorunları Meclis’te çözeceğiz, meşru zeminlerde görüşeceğiz” diye açıkladı.

Kaldı ki AK Parti, geçen kasım ayında türbanla ilgili anayasal değişiklik tasarısı için TBMM’de HDP’yi ziyaret etmişti. Kılıçdaroğlu’nun ziyaretine yönelik eleştiriler böylece yanıtlanmış oldu. Değil mi ki Bahçeli, AK Parti’nin HDP ziyareti için “Doğal ve doğru” demişti.

Bu da doğal ve doğruydu.

Kılıçdaroğlu, ziyarete Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke’nin yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile geldi.

HDP’den Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ve Parti Sözcüsü Ebru Günay hazır bulundu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir 25 Nisan 2024 | 3.494 Okunma Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast 19 Nisan 2024 | 5.703 Okunma Meral Akşener tarih oldu 09 Nisan 2024 | 2.326 Okunma Hilvan’da siyasi haydutluk 06 Nisan 2024 | 810 Okunma ‘Değişmeyen kaybetti, değişen başardı‘ 05 Nisan 2024 | 912 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar