Gökhan, ‘Zan’ altında

Sözcü yazarı İsmail Saymaz bu hafta 'Gökhan, ‘Zan’ altında' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Türkiye İşçi Partisi, önceki gün Gökhan Zan’ı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığından geri çektiklerini açıkladı.

Gerekçe çok ağırdı.

Yazılı açıklamada şöyle deniyor:

“Zan’ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır. Zan, iddiaların kendisine yönelik kumpas olduğunu ve hukuki süreci başlatacağını partimize iletmiştir. Hukuki mercilere taşınacak olsa da en ufak bir şaibenin varlığına bile göz yummayacağımızı, kumpas ve şantaj gibi yolları alışkanlık haline getirmiş olan düzen siyasetine olan kapanmaz mesafemizi belirtiyor, Zan’ın adaylığını geri çektiğimizi ilan ediyoruz.”

Zan da aynı saatlerde İskenderun Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, adaylıktan çekilmediğini söyledi. 

Adaylıktan çekilmemek için AK Parti’den maddi menfaat istediği iddiasına dair iki kaydı savcılığa teslim etti. Bu kayıtların montaj olduğunu savunarak, bilirkişi incelemesi yapılmasını istedi.

Peki...

Bu kayıtlarda neler var?

İşte o ses kaydının dökümü
İki adet telefon kaydı var. 

Kayıtlar  dün elime ulaştı ve Sözcü TV’de yayınladık.

İki kayıtta da Zan’la yapılan telefon görüşmesi bir başka telefonla görüntülü şekilde kaydedilmiş. Yani hem sesli hem görüntülü kayıt var.

Arayan, Zan.

Aranan, Hataylı coğrafya öğretmeni Turgay Kocakaya.

Kocakaya, AK Parti Hatay İl Başkanlığı’nın tuvaletinden aradığını iddia ediyor. AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Öztürk ile görüştüğünü ileri sürüyor.    

İki AK Partili ile Zan adına pazarlık yaptığını, adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar istediğini savunuyor. Zan olduğu iddia edilen kişi  “Niye 5 milyon demedin” şeklinde yanıt veriyor.

Kocakaya, TRT’de spor yorumculuğu, Hatayspor’da yöneticilik ve Zan Ailesi’ne koruma tahsis edilmesini istediğini de söylüyor. 

İkinci kayıtta Zan, Kocakaya’ya, onun tarafından ihanete uğradığını söylüyor ve Hatay’a gelmesini tehditkar şekilde salık veriyor. 

İşte, Zan’ın savcılığa sunduğu kayıt:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir 25 Nisan 2024 | 3.843 Okunma Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast 19 Nisan 2024 | 5.703 Okunma Meral Akşener tarih oldu 09 Nisan 2024 | 2.332 Okunma Hilvan’da siyasi haydutluk 06 Nisan 2024 | 810 Okunma ‘Değişmeyen kaybetti, değişen başardı‘ 05 Nisan 2024 | 912 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar