Gabonlu kızın ölümünde fuhuş çetesi kuşkusu

Karabük’te geçen 26 Mart günü Filyos çayının içinde bir kadın cesedinin olduğu ihbarı ulaştı. Çaya giden ekipler cesedin siyasi bir kadına ait olduğunu gördü.Kadın, 17 yaşındaki...

Karabük’te geçen 26 Mart günü Filyos çayının içinde bir kadın cesedinin olduğu ihbarı ulaştı. Çaya giden ekipler cesedin siyasi bir kadına ait olduğunu gördü.
Kadın, 17 yaşındaki Jeannah Danys Dinabongho İbouanga’ydı.
Gabonluydu.
Üç aydır Karabük’teydi.
Karabük Üniversitesi’nde hazırlık sınıfı öğrencisiydi.
Arkadaşları ona “Dina” diye sesleniyordu

Yapılan otopside “Vücudunda derede kaldığını gösteren yaprak ve bitki kalıntıları” vardı. Bazı sıyrık ve da yaralar tespit edildi. Ancak ölüm sebebi belirlenemedi. Evet, derede bulunmuştu ancak suda boğulma emaresi yoktu.
Bir terslik vardı.

İbouanga çoğunlukla Gabonlu öğrencilerin kaldığı apartmanda arkadaşının evindeydi. İddiaya göre alt kattaki daireye inip telefon şarjını aletini alacağını belirterek, evden çıktı. Bir daha dönmedi.
Güvenlik kamerası kayıtlarına göre sokaklarda yüzlerce metre yalınayak koştu. İftar sonrasında şehirde dolaşmaya çıkan Dursun A.’nın aracının önünü kesti.
Dursun A., emekli.
55 yaşında.
İbouanga’yı tanımadığını iddia ediyor.
Telefonu trafiği araştırıldığında, siyahi kadınlarla birliktelikleri olduğu anlaşılıyor. Tesadüfe bakın ki İbouanga’ya Dursun A.’nın arabası denk geliyor!
Dursun A., 3 Nisan’da gözaltına alındı.
5 Nisan’da ifade verdi.

Karabük Adliyesi çevresinden alınan bilgiye göre ifadede şöyle konuştu:

“500 Evler istikametine giderken 1009. Cadde’de siyahi bir kız birden aracımın önüne atladı ve beni durdurdu. ‘Abi hastane, abi hastane’ dedi. ‘Ne oldu’ diye sorduğumda ‘Abla dövdü’ dedi. Su verdim. Aracın arka kapısını açarak, arka koltuğa oturdu. Hareket ettim. Amacım hastaneye götürmekti. Telefonumu istedi. ‘Anne, anne’ dedi. Telefonumu verdim, bir şeyler konuşuyordu.”

Kızın yaralı olduğunu belirterek, şöyle diyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir 25 Nisan 2024 | 2.846 Okunma Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast 19 Nisan 2024 | 5.702 Okunma Meral Akşener tarih oldu 09 Nisan 2024 | 2.325 Okunma Hilvan’da siyasi haydutluk 06 Nisan 2024 | 810 Okunma ‘Değişmeyen kaybetti, değişen başardı‘ 05 Nisan 2024 | 912 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar