Erzurum'da varan iki: Yine denetimsiz Kuran kursu, yine çocuk istismarı

Halk TV Yazarı İsmail Saymaz'ın bugünkü (2.06.2022)''Erzurum'da varan iki: Yine denetimsiz Kuran kursu, yine çocuk istismarı'' başlıklı yazısı.

Erzurum'un Yakutiye ilçesine bağlı Güzelova köyünün imamı Eyyüp Çelik, geçen yıl 7 Ağustos'ta camide Kuran eğitimi verirken, yanına 12 yaşındaki M.Y.Ü. geldi. "Hocam" dedi çocuk, "F.C. hocadan Kuran dersi almak istemiyorum."

Çelik, "Neden?" diye sordu.

- Bize pislik yapıyor.

- Ne pisliği?

- Kötü şeyler yapıyor hocam!

Çelik, öğrencileri teneffüse gönderip M.Y.Ü.'yü imam odasına aldı.

"Anlat bakalım" dedi.

Çelik, duydukları karşısında "Utancımdan daha ileri bir soru soramadım" diyecekti.

Kurs kaçak hafıza teslim
Güzelova köyü camisinin yanında inşa edilen Kuran kursu, hocasının tayini çıktıktan sonra boş kalmıştı.

Köy halkından olan 23 yaşındaki F.C., bu kursta sekiz yıl hafızlık eğitimi aldı. Ancak sınavı geçemediği için hafız olamadı. Haziran 2021'de askerden dönünce anahtarı teslim aldı ve muhtarın bilgisi dahilinde kursta kaçak olarak hocalığa başladı.

İlkin 12 ve 13 yaşındaki Y.K. ve E.K.'yi gözüne kestirdi. Ders bitiminde bu çocuklara "Gelin, oyun oynayalım" dedi. Önce çocukları yorganlara sardı. Ardından ellerini bantla bağladı, gözlerini maskeyle kapattı. Pantolonlarını indirdi. Birini yere yatırıp diğerinden alttakinin üzerine uzanmasını istedi. "Birbirinizi yapacaksınız" diye emretti. Sonra diğerini ötekinin üzerine çıkardı. Ağladıkları için çocukları bıraktı.

Kurban Bayramı'ndan iki hafta önce 12 yaşındaki M.Y.Ü.'ye musallat oldu.

Önce sırtına masaj yaptırdı.

Bir başka gün, M.Y.Ü.'yü ikinci kattaki odaya çağırdı. Pantolununu çıkardığı çocuğu kucağına oturttu. İstismar ettiği çocuk kaçmaya çalıştı. Merdivenden inerken yakalandı. F.C., kolundan tuttuğu çocuğu üst kata çıkardı ve istismar etti.

F.C., Kurban Bayramı'ndan sonra M.Y.Ü.'yü yine istismar etti. Bu sırada M.Y.Ü'nün babası aradı. F.C., "Kimseye söyleme" diyerek, çocuğu bıraktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir 25 Nisan 2024 | 2.566 Okunma Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast 19 Nisan 2024 | 5.702 Okunma Meral Akşener tarih oldu 09 Nisan 2024 | 2.324 Okunma Hilvan’da siyasi haydutluk 06 Nisan 2024 | 810 Okunma ‘Değişmeyen kaybetti, değişen başardı‘ 05 Nisan 2024 | 912 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar