Erdoğan Toprak: Kılıçdaroğlu seçimi açık ara farkla alır

Halk Tv Yazarı İsmail Saymaz'ın bugünkü (30.05.2022)''Erdoğan Toprak: Kılıçdaroğlu seçimi açık ara farkla alır'' başlıklı yazısı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, geçen çarşamba Düzce Belediyesi Kültür Merkezi'nde partili kadınlarla sohbet ederken, üst katta heyete ayrılan odada Başdanışmanı Erdoğan Toprak, cep telefonunun ekranından, ellerindeki son anketin sonucunu bana gösteriyordu.

Ankete göre AK Parti ile CHP arasındaki fark, yüzde 0,1'e inmiş.

AK Parti yüzde 29,3 oy alırken, CHP yüzde 29.2'ye çıkmış.

İyi Parti yüzde 13,2, HDP yüzde 10 ve MHP ise yüzde 5.8 alıyor.

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Toprak, altılı masanın cumhurbaşkanı adayının Kılıçdaroğlu olması gerektiğini, çünkü liderinin Erdoğan'ın 7-8 puan önünde göründüğünü söyledi. "Açık ara farkla alırız" dedi. CHP olarak, altılı masaya önerecekleri tek ismin Kılıçdaroğlu olacağını vurguladı.

Kılıçdaroğlu'nun çelik çekirdeğindeki isimlerden olan Toprak'ın sözleri, CHP Genel Merkezi'ndeki eğilimi yansıtıyor. CHP'de adayın kim olacağına ilişkin tartışma kapanmış görünüyor. Kılıçdaroğlu açısından mesele, adaylığın ilanından ibaret artık.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığı halinde size göre tablo nasıl şekillenir?

Biz anket yapmıyoruz. Ama yapılmış anketlere baktığınızda Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın çok çok önünde.

Ne kadar önünde?

7-8 puan önünde gözüküyor. Erdoğan'ın oyu 32-37 bandında. Kararsızlar dağılmadan...

Ama Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun daha şanslı olduğu iddia ediliyor?

Onların kendi fikirleridir. İki yıl önce TBMM'de "Aday olup olmayacağımı nereden biliyorsunuz?" demesinden sonra Kemal Beyde hızlı bir yükseliş başladı. Saha çalışmalarında, hızlı yükselişi görüyoruz. Bir sene önce ile bugün arasında müthiş fark göreceksiniz adaylığının kabulü konusunda. İkincisi, adaylıktan sonraki süreçte altılı masayı yönetmek zorundasınız. Çünkü altılı masadan kanun çıkaracaksınız, ortak bütçe yapacaksınız, politika belirleyeceksiniz. Adaylık noktasında çok sorun görmüyorum. Sonraki sürecin çok daha zor olacağına inanıyorum.

Aday Kılıçdaroğlu olarak netleştiğinde anketlerde tablo değişecek, diyorsunuz.

Evet, masanın kanaati Kemal Bey yönünde olduğunda farklı bir sonuç göreceksiniz. Sahada, Kemal Bey'in adaylığı konusunda bir kabul var. Bunu çok açık ara görüyoruz.

Muhalefette 'Ya kaybederse' korkusu da var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meral Akşener tarih oldu 09 Nisan 2024 | 2.308 Okunma Hilvan’da siyasi haydutluk 06 Nisan 2024 | 802 Okunma ‘Değişmeyen kaybetti, değişen başardı‘ 05 Nisan 2024 | 910 Okunma Van’da ne oldu? 04 Nisan 2024 | 2.750 Okunma 10 ay gecikmiş bir zafer 02 Nisan 2024 | 2.557 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum