DEM Parti, İstanbul’da 22 ilçede aday göstermiyor

Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz "Dem Parti İstanbul'da 22 ilçede aday göstermiyor" yazısıyla CHP ile yapılan işbirliğinin tüm ayrıntılarını ortaya koyuyor. Peki DEM hangi ilçelerde CHP'nin adayını destekleyecek? İsmail Saymaz o ilçeleri de okurlarıyla paylaşmış... İşte detaylar

DEM Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye eşbaşkan adaylarını önceki gün dakika farkıyla İl Seçim Kurulu’na teslim etti.

İl Seçim Kurulu’nun DEM Parti’ye verdiği yazıya göre evraklar saat 16.55’te teslim edildi. İşlemler 17.14’te bitirildi.

Herkes biliyor ki…

DEM’in aday çıkarması AK Parti’nin aleyhine olsaydı, bu beş dakikalık zaman farkı evrakı teslim almamak için bahane edilecekti. Ancak DEM’in adayı çıkarması AK Parti’nin lehine olduğu için gecikme sorun edilmedi. Bana sorarsanız saat 17’yi geçse bile evraklar teslim alınabilirdi. DEM Partili üst düzey yetkiliyi arayarak, gecikmenin sebebini sordum. Bana şu yanıtı verdi:

“Evrakı teslim eden arkadaşımız önce ilçe adaylarının dosyasını ilçe kurullarına veriyor. Büyükşehir adaylarının dosyasını sona bırakıyor. Bu yüzden trafiğe takılıyor. Adliyeye giderken yolu kaybediyor. Adliyede görevlilerle ağız dalaşına giriyor. Memurların tavrı da ilginç. Saat farkından ötürü tartışma oluyor.”

DEM Parti, gecikmeden ötürü Bağcılar evrakını da yetiştiremedi. DEM Parti, 20 ilçede aday çıkarmayarak, CHP adaylarını destekleyecek.

Bu ilçeler şunlar: 

Ataşehir, Avcılar, Bahçelievler, Bayrampaşa, Beyoğlu, Çatalca, Çekmeköy, Eyüp, Fatih, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Şile, Şişli, Tuzla, Üsküdar ve Zeytinburnu.

DEM Parti, Esenyurt’ta ise aday gösterdi. Ancak ilerleyen günlerde bu adayını çekebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir 25 Nisan 2024 | 3.852 Okunma Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast 19 Nisan 2024 | 5.722 Okunma Meral Akşener tarih oldu 09 Nisan 2024 | 2.333 Okunma Hilvan’da siyasi haydutluk 06 Nisan 2024 | 810 Okunma ‘Değişmeyen kaybetti, değişen başardı‘ 05 Nisan 2024 | 912 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar