Çubuk'ta linç edilen Erdoğan ve Bahçeli olsaydı...

Halk TV Yazarı İsmail Saymaz'ın bugünkü (06.06.2022)''Çubuk'ta linç edilen Erdoğan ve Bahçeli olsaydı...'' başlıklı yazısı.

Ankara Çubuk'taki şehit cenazesinde linç girişimine uğrayan, CHP lideri Kılıçdaroğlu değil de Erdoğan olsaydı akıbet ne olurdu?

Akkuzulu Mahallesi sakinleri darbeci ilan edilip tutuklanmaz mıydı?

Bahçeli'nin sığındığı ev "Yakın!" çığlıklarıyla kuşatılsaydı devlet görevlileri 80 dakika boyunca ikinci Madımak girişimine seyirci kalır mıydı?

Allah aşkına söyleyin.

Bozkurtlar her bir evi ateşe vermez miydi?

Linç hareketleri açısından örneklem oluşturan Çubuk Olayı gösteriyor ki bu saldırılar asla kendiliğinden meydana gelmez ve gelmiyor. İktidar yasal ve resmi zor gücüyle gerçekleştiremediği cezalandırma yetkisini gayrı resmi araçlarla kullanıyor.

Harekete geçirilen yandaş kitleler egemen otorite adına davrandıkları ve adeta milli bir vazifeyi yerine getirdikleri bilinciyle suç işliyor. Bu yüzden ceza bile almayacaklarını düşünüyorlar.

Linç çoğunluk adına azınlığa yönelen kitlesel şiddettir.

Bir siyahinin beyazı linç ettiği hiç görülmemiştir.

Bir kadının erkeğe karşı galeyana geldiği de...

Galeyana gelmek üstünler için haktır.

Linç etmek de!

Şehit cenazesinde mermi
Çubuk Olayı'nın ilk kıvılcımının çakılmasından başlayarak, faillerinin yargılanmasına kadarki bütün evreleri siyasal süreçlerle iç içe geçiyor.

Cumhur İttifakı, 2018 yılında kıl payı kazandığı cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefeti PKK'lı diye suçladı. Bu propaganda öyle yoğun kullanıldı ki, Kılıçdaroğlu'nun şehit cenazesinde önüne mermi bırakıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'lilerin şehit cenazesine alınmamasını istedi.

Türkiye, 31 Mart 2019'da yerel seçime giderken, HDP'nin CHP'nin adaylarına destek açıklaması üzerine Cumhur İttifakı, büyükşehirleri kaybedeceğini anladı.

Bir yandan Kürtlerin oyunu almak için İmralı'dan referans mektubu getiren, Apo'nun kardeşini TRT'ye çıkaran iktidar, diğer yandan Millet İttifakı'nı PKK ile ilişkilendirmeye girişti.

Neymiş?

İstanbul'da belediyenin otoparkları PKK'ya verilecekmiş!

Ankara'da su faturasını DHKP/C'liler getirecekmiş!

İşte bu günlerde, 19 Nisan'da PKK saldırısında dört askerimiz şehit düştü. Şehitlerden Yener Kırıkçı'nın naaşı 21 Nisan'da Çubuk'un Akkuzulu Mahallesi'ne getirildi.

İkinci Madımak
Aslında CHP Çubuk ilçe örgütü cenazeden önce şehit ailesini ziyaret etmişti. Hatta bu ziyarette muhtar, törende asılan dev Türk bayrağını CHP'lilerden istedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast 19 Nisan 2024 | 5.702 Okunma Meral Akşener tarih oldu 09 Nisan 2024 | 2.324 Okunma Hilvan’da siyasi haydutluk 06 Nisan 2024 | 810 Okunma ‘Değişmeyen kaybetti, değişen başardı‘ 05 Nisan 2024 | 912 Okunma Van’da ne oldu? 04 Nisan 2024 | 2.752 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar