Yeni Tip Siyasetçi

Seçim için son düzlüğe girdik. Sandığa sadece 2 hafta kaldı. Yerel yöneticileri seçerken esasen “yeni bir dönemin kapılarını” açacağız. 31 Mart gecesi oluşacak siyasetteki YENİ...

Seçim için son düzlüğe girdik. Sandığa sadece 2 hafta kaldı. Yerel yöneticileri seçerken esasen “yeni bir dönemin kapılarını” açacağız. 31 Mart gecesi oluşacak siyasetteki YENİ GÜÇ DENGESİ 1 Nisan’dan itibaren politik hayatın yeni yol haritasını da şekillendirecek. Bu, 2028’e nasıl ve kimlerle yürüyeceğimizi belli edecek.

Halk yerel seçimde ‘demokrasiye balans ayarı’ yapacak. Bazı genel başkanları emekliye ayıracak. Bazılarına ‘emeklilik tarihini’ bildirecek. Onlar da yolun sonuna geldiğini anlayacak.

Dört yıllık süreçte yeni tipler, yeni yüzler göreceğiz. Yeni profillerle tanışacağız. YORULDUĞUMUZ SİYASETÇİ TİPLERİ’nden kurtulmaya başlıyoruz.

Halka yukarıdan bakan değil…

‘Ben ne dersem o’ diyenler değil…

Halkı gerçekten dinleyen, gerçekten halkın sorunlarını önemseyen ve çözmek isteyen kişilikler öne çıkacak.

'Sosyal belediyecilik' yeni dönemin sihirli kavramı. Hayat pahalı. Geçim zor. Emekliyi düşünen, yoksulun yanında olan sivrilecek, parlayacak.

Otoriterlik değil demokratik tutum kazanacak.

“Her şeye ben karar veririm” zihniyeti değil katılımcılık galip gelecek.

Korku değil cesaret, karamsarlık değil iyimserlik, kötümserlik değil iyimserlik, sorun değil çözüm odaklılık merkeze yerleşecek.

Şatafat ve gösteriş değil tevazu öne çıkacak.

Kutuplaştırma değil birleştirme, bölme değil bütünleştirme egemen olacak.

MANSUR YAVAŞ ÖNE ÇIKACAK

Partiler değil kişilikler önemli olacak. Belediyeler toplumsal siyasetin ana merkezi haline gelecek.
Mansur Yavaş’ı çok konuşacağız mesela. İmamoğlu kazanırsa politik gündemde ağırlığını hep hissettirecek. Yeni isimler var, favori adaylar.. 31 Mart’ta onlara dikkat kesileceğiz.

NOT: Bu söylediklerim sadece iktidar bakımından değil muhalefet açısından da geçerli olacak. Muhalefet ‘iyi/liyakatli’ aday seçtiği yerlerde görkemli zaferler elde edecek. Ama ‘garanti’ gördüğü ve ‘kalemiz’ dediğ...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Emekçinin bayramında neler gördük? 02 Mayıs 2024 | 132 Okunma İyiler Kazanır Mı? 29 Nisan 2024 | 294 Okunma Farklı Bir 23 Nisan 24 Nisan 2024 | 263 Okunma CHP'ye Uyarı! 22 Nisan 2024 | 2.381 Okunma Seçim Ne Getirdi? 15 Nisan 2024 | 500 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar