Türkiye Depremi Unutmasın İstiyoruz

Depremin üzerinden 7 ay geçti.Milyonlarca insanın derinden etkilendiği büyük felaketin ardından acaba neler yaptık? Bunaltıcı ve zor bir yaz geride bıraktık. Anlayalım bakalım neleri eksik bıraktık? Bölgedeki...

Depremin üzerinden 7 ay geçti.

Milyonlarca insanın derinden etkilendiği büyük felaketin ardından acaba neler yaptık? Bunaltıcı ve zor bir yaz geride bıraktık. Anlayalım bakalım neleri eksik bıraktık? Bölgedeki vatandaşımızın durumu nedir?

Gözlerimizle görelim diye Hatay’a geldik. Antakya'dayız. Halkımızla konuşmak için deprem bölgesindeyiz.

Yeni sezonumuzun ilk yayınını buradan gerçekleştirmek istedik. Ve bunu düzenli aralıklarla Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Osmaniye güzergahında tüm deprem coğrafyasında sürdüreceğiz. Bu sezon da bu misyonun hep peşinde olacağız. Bu konu en büyük önceliğimizdir.

Depremden sonra muazzam bir toplumsal seferberlik dalgası oluşmuştu. Zaman geçti deprem gündemden düştü. Yardımlar kesildi. O seferberlik duygusu geçti. Herkes kendi derdinde. Herkes kendi sorunuyla başbaşa. Bölgede su, gıda, barınma sorunu çok büyük. Eğitim başlayacak. Okullar yıkıldı, bazıları hasarlı…Sağlıkta durum hiç iç açıcı değil.

Talepleri yaşamsal olan kesimlerin sesi duyulmuyor. Ülke kısır çekişmelerin içine kısıldı.
Seçim yaşadık. Öncesinde veya sonrasında temel meseleler hiç konuşulmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Emekçinin bayramında neler gördük? 02 Mayıs 2024 | 154 Okunma İyiler Kazanır Mı? 29 Nisan 2024 | 294 Okunma Farklı Bir 23 Nisan 24 Nisan 2024 | 263 Okunma CHP'ye Uyarı! 22 Nisan 2024 | 2.381 Okunma Seçim Ne Getirdi? 15 Nisan 2024 | 500 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar